Detailbutikker

lør, 20 apr 2024

Israels hær: Vi har dræbt ti militante på Vestbredden

Israelske soldater fører en palæstinensisk familie ud af deres hus tidligere i denne uge i flygtningelejren i Nur Shams på den besatte Vestbred. Den israelske hær siger lørdag, at sikkerhedsstyrker har dræbt ti militante ved en operation omkring Nur Shams.
Zain Jaafar/Ritzau Scanpix Israelske soldater fører en palæstinensisk familie ud af deres hus tidligere i denne uge i flygtningelejren i Nur Shams på den besatte Vestbred. Den israelske hær siger lørdag, at sikkerhedsstyrker har dræbt ti militante ved en operation omkring Nur Shams.

Den israelske hær siger lørdag, at sikkerhedsstyrker har dræbt ti militante ved en operation omkring Nur Shams, som er en flygtningelejr på den nordlige del af den besatte Vestbred.

Sikkerhedsstyrker eliminerede ti terrorister ved træfninger hen over 40 timer, hedder det i en erklæring fra hæren ifølge AFP.

De palæstinensiske sundhedsmyndigheder siger, at mindst to palæstinensere blev dræbt i distriktet. Der var ifølge oplysningerne tale om en 16-årig dreng og en bevæbnet mand.

Mindst fire israelske soldater skal være såret ifølge de palæstinensiske oplysninger.

I Nur Shams bor der palæstinensere, som er efterkommere af palæstinensere, der blev fordrevet eller flygtede under krigen, da Israel blev oprettet i 1948.

De israelske forsvarsstyrker bekræftede lørdag, at operationen fortsætter.

Næsten 450 palæstinensere er blevet dræbt på Vestbredden siden den 7. oktober, hvor Gaza-krigen blev udløst ved, at militante fra Hamas angreb Israel og slog over 1200 ihjel.

Lørdag arbejdede Tyrkiet og Egypten sammen om af få sendt humanitær hjælp ind til Gaza.

Iran sagde lørdag, at det er ved at undersøge fredagens angreb i byen Isfahan, men har indtil videre ikke indikationer på, at Israel stod bag.

Det sagde Irans udenrigsminister, Hossein Amirabdollahian, i et interview med amerikanske NBC News natten til lørdag dansk tid.

Hans kommentar kommer, efter at der natten til fredag kom meldinger om et angreb i Iran.

Et israelsk modsvar havde været ventet, siden Iran sidste weekend gennemførte et angreb på Israel med over 300 droner og missiler.

Størstedelen blev skudt ned, inden de nåede Israel, men angrebet har skabt frygt for en eskalering af situationen i Mellemøsten.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere