Erhvervspersoner

fre, 12 apr 2024

Coop Danmark skal have ny topchef

Kræn Østergaard Nielsen har været administrerende direktør for Coop Danmark i tre et halvt år. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Kræn Østergaard Nielsen har været administrerende direktør for Coop Danmark i tre et halvt år. (Arkivfoto).

Kræn Østergaard Nielsen har valgt at stoppe som administrerende direktør for Coop Danmark.

Det oplyser dagligvarekoncernen, i forbindelse med at OK skyder to milliarder kroner ind i selskabet, der de seneste år har kæmpet med røde tal på bundlinjen.

44-årige Kræn Østergaard Nielsen har været topchef i koncernen siden september 2020 og forlader stillingen, når kapitaltilførslen er gennemført.

- Jeg er glad og lettet over, at vi sammen med OK har fået landet denne betydningsfulde og afgørende aftale, der sikrer Coop Danmarks fremtid.

- Men jeg er også overbevist om, at det er bedst, at Coop Danmark får en ny administrerende direktør med ny energi og nye perspektiver, når aftalen er helt på plads, siger han i en pressemeddelelse.

Coop Danmarks bestyrelsesformand, Jeff Gravenhorst, siger om den afgående direktør:

- Kræn er en holdspiller, og for ham er målet aldrig ham selv. Jeg har på nærmeste hold oplevet hans dedikerede indsats og stålsatte vilje til at finde en løsning på Coops udfordringer.

- Det er lykkes med denne aftale, og det vil jeg gerne sige Kræn en stor tak for, siger han.

Jeff Gravenhorst bliver arbejdende bestyrelsesformand, indtil der er fundet en afløser for Kræn Østergaard Nielsen.

I forbindelse med kapitaltilførslen er det besluttet at droppe ideen om at samle Kvickly og SuperBrugsen under ét brand, Coop.

De fortsætter i stedet som nu, og de tilbageværende Irmabutikker vil blive videreført i SuperBrugsen-regi.

Coop Danmarks regnskab for 2023 ventes offentliggjort senere i april.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere