Erhvervspersoner

tor, 11 apr 2024

Han faldt død om som 29-årig, men i dag er han topchef for en af Danmarks største virksomheder.

Foto : Depositphotos.com

Jacob Aarup-Andersen er i dag topchef for den populære danske øl producent Carlsberg. Han er heldig at være i live i dag, da han for 16 år siden pludselig faldt død om. Han var dog hurtig til at komme på benene igen, og til alles forbløffelse fortsatte han sit arbejde bagefter.

Fik det dårligt under en forretningsmiddag

Den nu 46-årige økonom faldt pludselig død om, da han var kun 29 år gammel. Aarup-Andersen udtaler, at han pludselig fik et ildebefindende under en forretningsmiddag i London, hvor han arbejdede på det givne tidspunkt.

Den unge økonom var selv godt klar over, at der var noget i vejen, og skyndte sig derfor at hoppe i en taxa og køre til hospitalet. Den beslutning skulle vise sig at reddet hans liv. Lægen fortalte ham, at hvis han blot var ankommet 30 minutter senere, så havde han ikke klaret den.

Måtte genoplives på hospitalet

Da den unge mand ankom til hospitalet havde han mistet evnen til at tale. Personalet på skadestuen troede først, at Aarup-Andersen var beruset, og derfor blev han ikke tilset af en læge med det samme. Han blev derimod bedt om at tage plads bagerst i venteværelset, og det er her at han pludselig får et slagtilfælde.

Da Jacob Aarup-Andersen vågnede op dagen efter, fortalte hans hjertelæge, at han har er faldet død om i venteværelset. Personalet har måtte genoplive ham på gulvet. Slagtilfældet viste sig at være forårsaget af en hjertefejl, som den unge mand ikke selv har været klar over. Aarup-Andersen brugte sin 30-års fødselsdag på opvågningsstuen, da han måtte undergå en større hjerteoperation.

Vendte tilbage til arbejde efter stor hjerteoperation

Lægerne gav ham grønt lys til at tage på arbejde igen, og Jacob Aarup-Andersen kunne efter få dage fortsætte, hvor han slap. I de efterfølgende år har han endda løbet en masse halvmaraton og presset sig selv uden at lægge mærke til noget. Det skriver dr.dk.

Oplevelsen har motiveret Jacob Aarup-Andersen til at omlægge sin livsstil. Den dedikerede økonom har tidligere lagt hele 100 timer i sin arbejdsuge, hvilket naturligvis har været et stort pres.

Blev topchef for Carlsberg

I 2012 valgte Aarup-Andersen at flytte hjem til Danmark, hvor han søgte en mere rolig arbejdsgang. Hans mission var at blive administrerende direktør i en af landets største banke, Danske Bank.

I stedet for bankarbejdet blev han i 2020 den nye topchef i ISS, men den lederrolle blev hurtig skiftet ud med en anden. Nationalklenodiet Carlsberg headhuntede nemlig den unge mand til et job som topchef for virksomheden. Jacob Aarup-Andersen sagde straks ja tak til jobbet, og den dag i dag trives han på en spændende arbejdsplads med masser af udfordringer - men de store udfordringer kan Jacob Aarup-Andersen snildt overkomme.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere