Erhvervspolitik

man, 05 feb 2024

Konservativ studenterforening er ramt af mistanke om svindel

Regnskaberne hænger ikke sammen hos den tidligere formand i Konservative Studerende, lyder anklage. (Arkivfoto).
Signe Goldmann/Ritzau Scanpix Regnskaberne hænger ikke sammen hos den tidligere formand i Konservative Studerende, lyder anklage. (Arkivfoto).

Den politiske organisation Konservative Studerende er blevet ramt af en sag om muligt systematisk svindel med foreningens penge, heriblandt offentlige midler.

Det er den tidligere formand Kim Risbjerg Madsen, der er mistænkt for samlet set at have overført 243.980 kroner fra Konservative Studerendes konto til sin egen, uden at kunne dokumentere fyldestgørende hvad pengene er brugt på.

Det skriver B.T.

Østjyllands Politi bekræfter over for B.T., at politiet efterforsker en sag fra 2020 vedrørende bedrageri begået i forskellige studenterforeninger, og at en mand er sigtet i sagen.

Kim Risbjerg Madsen afviser selv at udtale sig.

- Straffesager afgøres på baggrund af politiets efterforskning og eventuelt efter en retslig behandling. Ikke i medierne, skriver Kim Risbjerg Madsens advokat, Jan Schneider, i en mail til mediet.

Konservative Studerende er en samlingsforening for borgerlige studerende fra forskellige partier.

Midlerne til foreningen kommer fra private donationer, medlemskontingenter og penge fra statens tipsmidler uddelt af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Sidstnævnte har krævet, at 84.428 kroner skal tilbagebetales over de kommende år.

Foreningen Konservative Studerende tager skarp afstand fra den tidligere formand og kalder sagen "alvorlig".

- I foreningslivet er det svært at forsikre sig imod folk med kriminelle hensigter, der sætter sig selv over fællesskabet. Vi må erkende, at der ikke har været de rette foranstaltninger i forhold til at sikre os mod misbrug. Da det blev opdaget, reagerede vi og politianmeldte den mulige svindel, siger den nuværende landsformand, Daniel Bekesi, til B.T.

Konservative Studerende er ikke en del af Det Konservative Folkeparti. Men partiet har hjulpet foreningen med at undersøge sagen og den tidligere formands bilag.

Her er partiet kommet frem til, at det ikke var muligt at få et troværdigt overblik over pengestrømme og bilag, og Det Konservative Folkeparti har derfor hjulpet foreningen med at indgive politianmeldelsen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere