Finans

tor, 27 jun 2024

Arvinger til virksomheder slipper billigere ved overtagelsen

Regeringen præsenterede sit erhvervsudspil den 20. juni. En uges tid efter ligger der en aftale. (Arkivfoto).
Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix Regeringen præsenterede sit erhvervsudspil den 20. juni. En uges tid efter ligger der en aftale. (Arkivfoto).

Den såkaldte generationsskifteskat, som er skatten ved overdragelse af virksomheder til arvinger, sænkes med ny politisk aftale fra 15 til 10 procent.

Samtidig forhøjes skattefradraget for forskning og udvikling til 120 procent permanent.

Aftalen har regeringen indgået med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti, oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen ligner på lange stræk det udspil, regeringen præsenterede for blot få dage siden den 20. juni.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) betoner i pressemeddelelsen særligt forskningsfradraget, der altså hæves. Han nævner ikke generationsskifteskatten.

- Det gør det mere attraktivt for virksomheder at investere i forskning og udvikling, og dermed sikrer vi Danmarks styrkeposition inden for grønne teknologier og sundhed, udtaler han her.

Det er nedskrevet i regeringsgrundlaget, at skatten for virksomhedsarvinger skal sættes ned.

Jeppe Bruus og resten af Socialdemokratiet har måttet svare på spørgsmål og kritik i forbindelse med sænkelsen af generationsskifteskatten, også kaldet bo- og gaveafgiften.

S har selv hævet den til 15 procent, da partiet sad alene i regering, og har været lodret imod at sænke den, da det – ifølge Socialdemokratiet selv for et par år siden – ville gavne de rigeste og bidrage til uligheden.

Da regeringen præsenterede sit udspil til en sænket generationsskifteskat 20. juni, gjorde både Jeppe Bruus (S) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) det klart, at lige præcis den del ikke var bragt til bordet af Socialdemokratiet.

De argumenterede dog stadig for, at det i en omskiftelig verden var fornuftigt nok at sænke den.

- Det er et godt kompromis, som betyder, at vi bringer Danmark fremad. Det er ingen hemmelighed, at det ikke er noget, der stod øverst på den socialdemokratiske dagsorden, sagde Morten Bødskov.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere