Finans

tor, 27 jun 2024

Arvinger til virksomheder slipper billigere ved overtagelsen

Regeringen præsenterede sit erhvervsudspil den 20. juni. En uges tid efter ligger der en aftale. (Arkivfoto).
Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix Regeringen præsenterede sit erhvervsudspil den 20. juni. En uges tid efter ligger der en aftale. (Arkivfoto).

Den såkaldte generationsskifteskat, som er skatten ved overdragelse af virksomheder til arvinger, sænkes med ny politisk aftale fra 15 til 10 procent.

Samtidig forhøjes skattefradraget for forskning og udvikling til 120 procent permanent.

Aftalen har regeringen indgået med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti, oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen ligner på lange stræk det udspil, regeringen præsenterede for blot få dage siden den 20. juni.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) betoner i pressemeddelelsen særligt forskningsfradraget, der altså hæves. Han nævner ikke generationsskifteskatten.

- Det gør det mere attraktivt for virksomheder at investere i forskning og udvikling, og dermed sikrer vi Danmarks styrkeposition inden for grønne teknologier og sundhed, udtaler han her.

Det er nedskrevet i regeringsgrundlaget, at skatten for virksomhedsarvinger skal sættes ned.

Jeppe Bruus og resten af Socialdemokratiet har måttet svare på spørgsmål og kritik i forbindelse med sænkelsen af generationsskifteskatten, også kaldet bo- og gaveafgiften.

S har selv hævet den til 15 procent, da partiet sad alene i regering, og har været lodret imod at sænke den, da det – ifølge Socialdemokratiet selv for et par år siden – ville gavne de rigeste og bidrage til uligheden.

Da regeringen præsenterede sit udspil til en sænket generationsskifteskat 20. juni, gjorde både Jeppe Bruus (S) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) det klart, at lige præcis den del ikke var bragt til bordet af Socialdemokratiet.

De argumenterede dog stadig for, at det i en omskiftelig verden var fornuftigt nok at sænke den.

- Det er et godt kompromis, som betyder, at vi bringer Danmark fremad. Det er ingen hemmelighed, at det ikke er noget, der stod øverst på den socialdemokratiske dagsorden, sagde Morten Bødskov.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Afløser for kommunal socialdemokratisk stemmesluger er fundet Karsten Thomsen er mandag blevet udpeget som Birgit S. Hansens afløser som Fred... Læs mere
Stigende fragtrater får Mærsk til at løfte forventninger Mærsk opjusterer og regner nu med et driftsresultat på op mod 39 milliarder kr... Læs mere
Ny strategi skal lokke flere turister til Danmark Dansk turisme skal omsætte for 200 milliarder kroner i 2030. Det er et mål i r... Læs mere
Ministerium får skarp kritik for tilsyn med landbruget I alt to ministerier får kritik for tilsyn med landbrugets udledning af kvælst... Læs mere