Finans

tor, 20 jun 2024

ATP investerer stort i forsvarsvirksomheden Terma

Terma har hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus. (Arkivfoto).
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Terma har hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus. (Arkivfoto).

Terma, der med hovedsæde i Lystrup ved Aarhus producerer dele til våben og militært udstyr, har fået en betragtelig kapitalindsprøjtning og en ny medejer.

Det er pensionsselskabet ATP, der sammenlagt smider et etcifret milliardbeløb efter Terma - både i form af en egenkapitalinvestering og i form af et lån til virksomheden.

Investeringen sker i regi af ATP's investeringsfond ved navn ATP Langsigtet Kapital.

- Terma passer rigtig godt til det, ATP gerne vil med Langsigtet Dansk Kapital. Det er en unoteret, dansk virksomhed med et tydeligt globalt potentiale, siger Mikkel Svenstrup, der er investeringsdirektør i ATP, i en pressemeddelelse.

Terma producerer teknologi, der anvendes inden for forsvar, sikkerhed og rumfart.

Blandt andet leverer virksomheden dele til de F-35-fly, der om nogle år skal afløse F-16 som rygraden i det danske flyvevåben.

Terma omsætter i dag for 2,6 milliarder kroner og har 1700 ansatte i Danmark.

Investeringen fra ATP betyder, at selskabet får kapital til at vokse sig endnu større, fortæller bestyrelsesformand Carsten Dilling.

- Der er et stort behov for, at dansk forsvarsindustri kan levere nye teknologier og mere udstyr. Vi skal kunne mere selv. Det behov er blevet udtrykt af regeringen, EU-Kommissionen og mange andre.

- Derfor har vi fra Termas side lanceret en ambitiøs vækststrategi, hvor vi over de næste tre år vil fordoble vores omsætning. Det kræver naturligvis kapital og et solidt og langsigtet ejerskab, siger han.

ATP er et statsligt pensionsselskab, som alle lønmodtagere betaler ind til.

Lønmodtagerne betaler en tredjedel, og arbejdsgiverne betale to tredjedele af det samlede ATP-bidrag.

Terma er ejet af den erhvervsdrivende Thomas B. Thriges Fond. ATP's fremtidige ejerandel er ikke oplyst, men ligger ifølge Børsen et sted mellem 10 og 49 procent.

I forbindelse med investeringen får ATP desuden en plads i bestyrelsen.

Termas hovedkvarter blev i marts blokeret af aktivister, der efter luftbombardementer af Gaza-striben protesterede imod selskabets indirekte leverancer til det israelske flyvevåben.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere