Finans

man, 17 jun 2024

Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere

Omkring 300.000 boligejere får del i en tilbagebetaling af fem milliarder skattekroner, skriver Avisen Danmark. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Omkring 300.000 boligejere får del i en tilbagebetaling af fem milliarder skattekroner, skriver Avisen Danmark. (Arkivfoto).

Vurderingsstyrelsen har sendt tilbud om tilbagebetaling af fem milliarder skattekroner til indehavere af mere end 300.000 ejendomme.

Det skriver Avisen Danmark.

Tilbuddet er sendt til boligejere, der har betalt for meget boligskat i perioden 2011-2020.

- Boligejere, der har betalt for meget i skat, bliver kompenseret – med renter. Boligejere, som har betalt for lidt, får ikke en ekstraregning, siger skatteminister Jeppe Bruus (S) til mediet.

- Jeg er glad for, at vi nu har rundet fem milliarder kroner i tilbagebetalingstilbud, og vi er i fuld gang med at sende de resterende vurderinger og tilbagebetalingstilbud ud til boligejerne.

Beløbet svarer til, at hver af dem får godt 16.000 kroner retur i gennemsnit.

Kigger man dybere ned i tallene, er der dog forskel på, hvor meget de hver især kan se frem til at modtage.

I Sønderborg, Struer og Vordingborg får boligejerne mest tilbage med et gennemsnit på 29.000 kroner, skriver Avisen Danmark.

Det er forventningen, at der skal tilbagebetales omkring 11,3 milliarder kroner i alt.

Tilbagebetalingen sker, sideløbende med at styrelsen er i gang med at udsende de endelige 2020-ejendomsvurderinger.

2020-vurderingen danner grundlag for beskatningen i årene 2021 til og med 2023. Boligskatten i de år er i første omgang blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag.

De endelige 2020-vurderinger er blevet forsinket flere gange.

I november blev partierne bag en aftale om de nye vurderinger orienteret om, at ingen ejere af hverken lejligheder eller sommerhuse ville få en 2020-vurdering inden udgangen af 2023.

Boligskatten i 2024 bliver beregnet på baggrund af en ejendomsvurdering for 2022.

Også her bliver skatten i første omgang opkrævet på et midlertidigt grundlag.

Vurderingsstyrelsen forventer at udsende de endelige 2022-vurderinger i 2025.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere