Finans

ons, 10 apr 2024

Foråret starter med højeste antal huse til salg siden 2020

Ikke siden 2008 har så mange boligejere sat deres hus til salg, som tilfældet har været i marts i år, viser tal fra Finans Danmark. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ikke siden 2008 har så mange boligejere sat deres hus til salg, som tilfældet har været i marts i år, viser tal fra Finans Danmark. (Arkivfoto).

Husejere nærmest trådte hinanden over tæerne i forsøget på at få sat et til salg-skilt i forhaven i marts.

Ikke siden 2008 har så mange danskere sat deres hus til salg på en måned, som tilfældet var her.

Det skriver Finans Danmark, som er interesseorganisation for banker og kreditforeninger, i en pressemeddelelse.

I alt blev 6912 parcel- og rækkehuse sat til salg i marts, hvilket bragte det samlede antal op på godt 31.000. Det er næsten 3700 flere end for et år siden og flest siden april 2020.

- Det er ikke så overraskende, at mange sætter deres hus til salg, når foråret rammer, men i år har rekordmange danskere valgt at sætte huset til salg i den første forårsmåned, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- Her kan det spille ind, at nogle sælgere måske har ønsket at få deres hus på markedet inden påsken, hvor potentielle køberne kan benytte helligdagene til at kigge på hus, vurderer hun.

Et stigende udbud af boliger kan nogle gange være med til at skubbe priserne ned, fordi købere har mere at vælge imellem. Derfor kan sælgerne ende med at skulle kæmpe om kunderne.

Men i marts var det lige omvendt, for trods ihærdighed blandt sælgerne er husene blevet dyrere end for et år siden.

Ifølge Finans Danmark står et typisk hus på landsplan til salg til godt 2,8 millioner kroner. Det er 131.000 kroner mere end i marts 2023.

- Sælgerne sætter udbudspriserne på deres huse højere end for et år siden, også selv om der har været en del usikkerhed om effekterne af de nye ejendomsvurderinger, og boligrenterne er på et højere niveau, end hvad vi har set i årene op til 2022, siger Ane Arnth Jensen.

- Men det stigende udbud af huse til salg over det meste af landet kan betyde, at sælgerne må bevæge sig i købers retning, for at enderne kan mødes, når handler skal indgås.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere