Finans

tir, 30 apr 2024

Norsk minister om kinesisk netbutik: Køb tøj et andet sted

Den kinesiske platform Temu var mere populær hos danskerne end både Boozt, Wolt og H&M i første kvartal. (Arkivfoto).
Florence Lo/Reuters Den kinesiske platform Temu var mere populær hos danskerne end både Boozt, Wolt og H&M i første kvartal. (Arkivfoto).

Den kinesiske netbutik Temu slår tirsdag tilbage mod kritik fra Norges klima- og miljøminister.

Søndag opfordrede ministeren Andreas Bjelland Eriksen (Ap) nordmænd til at købe deres tøj andre steder end den meget populære netbutik.

Kvaliteten af tøjet er for lav og bidrager til overproduktion, lød det.

Men Temu mener, at deres model er miljøvenlig.

Gennem Temu sælges der produkter direkte fra producenter til forbrugere, og det sikrer, at der ikke ligger store lagre af tøj, som ikke bliver solgt, argumenterer handelsplatformen.

- Derudover eliminerer vores måde at sende direkte fra producent til forbruger mange unødvendige trin i forsyningskæden, der normalt øger udledningen, siger Michael Falk i Agera PR, Temus nordiske PR-bureau, til NTB.

Det var i det norske medie MinMote, at Andreas Bjelland Eriksen kom med en hård kritik af tjenesten, der også i Danmark er blevet ganske populær.

- Hvis det bare handler om, at man skal have mere, ofte skifte ud, og at garderoben skal vokse uden en god begrundelse, så vil jeg jo sige: Køb tøj fra et andet sted, sagde Eriksen.

I Danmark var Temu den tredjemest populære webshop blandt danske forbrugere i årets første kvartal.

Det skrev Børsen fredag på baggrund af tal fra Dansk Industri.

Dansk Industri følger området med hjælp fra Epinion. I undersøgelsen blev 3151 personer spurgt, hvilken webshop de foretog deres seneste onlinekøb hos.

Tidligere har Forbrugerrådet Tænk frarådet danskere at købe produkter til børn på platformen.

Det skyldes, at paraplyorganisationen Toy Industries of Europe (TIE) i en test vurderede, at 18 ud af 19 stykker legetøj fra Temu var farlige for børn.

Kilde: /ritzau/NTB

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere