Forretningsudvikling

man, 19 sep 2022

Sådan afholder du en forretningsmiddag (Guide)

Sådan afholder du en forretningsmiddag (Guide)

Hvordan afholder man den perfekte forretningsmiddag? Det er et godt spørgsmål, for der er noget på spil, når man har forretningsfolk samlet til middag. I denne artikel kommer vi med en guide til, hvordan du afholder forretningsmiddagen - uanset om det skal være formelt eller uformelt.

Hvad er en forretningsmiddag?

En forretningsmiddag er en type middag, hvor der primært inviteres forretningsfolk. Det kan være med henblik på salg, partnerskab eller indkøb. En forretningsmiddag afholdes ofte uden for virksomhedens egne lokaler for at skabe en mere afslappet og uformel atmosfære.

En forretningsmiddag kan være formel eller uformel, alt afhængigt af virksomhedens kultur og hvilket forretningsmål, der ønskes opnået. De fleste forretningsmiddage afholdes dog for at styrke forretningsrelationer eller for at skabe nye forretningsrelationer.

Hvis du afholder forretningsmiddag for første gang, kan det være en god idé at starte med en uformel forretningsmiddag. På den måde kan I blive bedre bekendt med hinanden, inden I for alvor kaster jer ud i forhandlinger eller lignende.

En forretningsmiddag behøver ikke at være dyr for at være vellykket. Det er dog vigtigt, at der tages hensyn til de inviteredes kulturelle baggrunde og madvaner.

Find en passende fysisk lokation

En forretningsmiddag kan afholdes på mange forskellige lokationer. De fleste forretningsmiddage foregår på restauranter, men der er ingen regler for, hvor forretningsmiddagen skal afholdes.

Det er dog vigtigt, at I finder en lokation, der passer til den type forretningsmiddag I ønsker at afholde. Hvis der drøftes fortrolige informationer på forretningsmiddagen, bør I finde et privat lokale, så I ikke risikerer at forstyrre andre gæster.

Du bør også tage højde for, om du ønsker at vise den danske madkultur frem for dine forretningsforbindelser. I så fald kan en forretningsmiddag på en dansk restaurant med klassiske danske retter være et godt valg. Hvis du derimod ønsker at fremvise det moderne nordiske køkken, kan en forretningsmiddag på en nyere type restaurant være et godt valg.

Hvis forretningsmiddagen er mere uformel, kan den afholdes på en café eller bar. På den måde kan der også være mulighed for at fortsætte forretningsmiddagen efter maden, hvis der er behov for det.

Menuen er afgørende for forretningsmiddagen

Når I har fundet den perfekte lokation til forretningsmiddagen, skal I selvfølgelig også have en forretningsmiddagsmenu, der matcher. Menuen til forretningsmiddagen bør ikke være for stor eller for lille. Der skal være noget for enhver smag, men det skal ikke være for overvældende.

I forhold til drikkevarer bør I have en god rødvin og hvidvin på menuen, så der er noget for enhver smag. Derudover kan det være en god idé at have en øl eller to på forretningsmiddagen. Hvis forretningsmiddagen er mere uformel, kan I også have et udvalg af forskellige cocktails til rådighed for dine gæster.

Vigtigheden af madvaner og allergier

Det er meget vigtigt, at I tager hensyn til madvaner og allergier for dine forretningsforbindelser. Hvis I ikke gør dette, kan forretningsmiddagen hurtigt blive en fiasko. I nogle lande er det for eksempel ikke normalt at spise kød, så I bør have en vegetarisk forretningsmiddagsmenu på forhånd. I andre lande spiser man ikke svinekød.

Hvis der er gæster med allergier eller andre madintolerancer, skal I også tage hensyn til dette. I så fald bør I have en forretningsmiddagsmenu, der kan tilpasses alle gæsters behov.

Det er dog ikke kun madvaner og allergier, I skal tage højde for. I skal også tage højde for, om dine forretningsforbindelser er rygere eller ikke-rygere. Hvis der er nogen, der ikke ryger, bør I finde et lokale til forretningsmiddagen, der ikke er for rygervenligt.

Derudover bør I også tage højde for, at der ikke er for meget støj på forretningsmiddagen. Forretningsfolk har ofte brug for at kunne koncentrere sig under forretningsmiddagen, s

Skab en god atmosfære

En forretningsmiddag handler ikke kun om mad og drikke, men også om den stemning og atmosfære, der er til stede. Derfor er det vigtigt, at I sørger for at skabe en god og afslappet atmosfære, så alle føler sig velkomne og trygge.

En forretningsmiddag er ikke nødvendigvis kun for forretningsfolk, da nogle også tager deres partner med. Dette kan være med til at skabe en mere afslappet og uformel stemning, hvilket ofte er ønsket på forretningsmiddage. En god måde at skabe en god atmosfære på forretningsmiddagen er ved at sørge for god musik og underholdning. Dette kan for eksempel være en live-musiker eller et band, der spiller op til dans.

Husk forretningsmålet

Selvom forretningsmiddagen primært handler om at styrke forretningsrelationer, er det vigtigt, at I ikke glemmer forretningsmålet. Forretningsmiddagen bør have et klart formål, så I ved, hvad der forventes af jer og de andre deltagere. Forretningsmiddagen bør forberedes og planlægges nøje, så I ikke risikerer at glemme noget vigtigt.

En forretningsmiddag kan være en fantastisk mulighed for at styrke forretningsrelationer eller for at skabe nye forretningsrelationer. Det er vigtigt, at I husker på, at forretningsmiddagen har forretning til formål. Sørg derfor for at have et klart forretningsmål for forretningsmiddagen, så I ikke glemmer det undervejs.

Har du nogen erfaringer med forretningsmiddage? Del dem gerne i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil meget gerne høre fra dig.

Hvis du ønsker at holde forretningsmiddage med investorer, så kan vi anbefale, at du læser vores artikel "Sådan tiltrækker du investorer til din virksomhed".

Andre læser også

Nationalbanken henter ny direktør fra Finans Danmark Ulrik Nødgaard er valgt som ny nationalbankdirektør og medlem af direktionen m... Læs mere
Indkøb fra allierede skal understøtte F-16-donationer Danmark køber ind hos allierede for et ukendt beløb i ny donationspakke til ga... Læs mere
Grundfos får godkendt salget af sit sidste selskab i Rusland Grundfos har nu solgt både salgsselskab og produktionsselskab i Rusland. Begge ... Læs mere
Nintendo varsler nyt kapitel i Zelda-sagaen Til september udkommer der et nyt spil med prinsessen Zelda i hovedrollen til Ni... Læs mere
Nvidia overtager plads som det mest værdifulde selskab i verden Microsoft er ikke længere det mest værdifulde selskab. Nu er chipproducenten N... Læs mere