Gaza

tir, 26 mar 2024

Hamasleder i Iran siger Israel er politisk isoleret

- Selv om den er kommet sent og der stadig er sprækker, som skal lappes, så er FN-resolutionen i sig selv et udtryk for, at den israelske besættelse er udsat for en politisk isolation i et hidtil uset omfang, siger Haniyeh på et pressemøde i den iranske hovedstad.
Majid Asgaripour/Reuters - Selv om den er kommet sent og der stadig er sprækker, som skal lappes, så er FN-resolutionen i sig selv et udtryk for, at den israelske besættelse er udsat for en politisk isolation i et hidtil uset omfang, siger Haniyeh på et pressemøde i den iranske hovedstad.

Den øverste politiske leder af den militante palæstinensiske gruppe Hamas, Ismail Haniyeh, siger under et besøg i Iran tirsdag, at Israel oplever en "politisk isolation, som aldrig har været set i et sådant omfang."

Udtalelsen kommer efter FN's Sikkerhedsråd har opfordret til en våbenhvile i Gazakrigen.

- Selv om den er kommet sent og der stadig er sprækker, som skal lappes, så er denne resolution i sig selv et udtryk for, at den israelske besættelse er udsat for en politisk isolation i et hidtil uset omfang, siger Haniyeh på et pressemøde i den iranske hovedstad.

Han siger, at Israel er ved at miste politisk kontrol og beskyttelse i Sikkerhedsrådet, og at USA er ude af stand til at påtvinge dets vilje på det internationale samfund.

Haniyeh ankom til Tel Aviv tidligere tirsdag og mødtes med den iranske udenrigsminister, som var til stede ved pressemødet uden at fremsætte nogen udtalelser eller kommentarer.

Iran har støttet op om Hamas i krigen mod Israel, som for alvor blussede op igen, efter at bevægelsen 7. oktober angreb Israel og dræbte omkring 1200 personer.

Iranskstøttede grupper i Irak, Libanon, Syrien og Yemen har siden optrappet angreb på Israel og vestlige mål.

Iran kalder angrebet på Israel den 7. oktober for en succes.

Israelske angreb i Gazastriben har siden kostet flere end 32.000 personer livet, viser tal fra Gazastribens Hamas-kontrollerede myndigheder.

Ismail Haniyeh er chefen for Hamas' politbureau, som er bevægelsens primære beslutningsorgan.

Flere af politbureauets øverste ledere er bosat i ørkenstaten Qatar, som ligger godt 1700 kilometer sydøst for Gazastriben og grænser op til Saudi-Arabien.

/ritzau/AFP

Kilde: <b

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere