- Jeg ser med dyb alvor på den kendelse, der nu er kommet fra Den Internationale Domstol, lyder det fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. Her ses han på Christiansborg tidligere på ugen. Løkke: Israel skal efterleve FN-dom og stoppe offensiv i Rafah Israel nægter at stoppe offensiven i Rafah i Gaza, selv om Den Internationale Domstol har beordret det.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen deler ikke analysen af, at en tidlig anerkendelse af Palæstina vil bane en ny vej for fred. Løkke afviser analyse bag anerkendelse af Palæstina som vej til fred Anerkendelse af Palæstina som selvstændig stat er ikke en mirakelkur til at skabe fred, siger Lars Løkke.
En israelsk soldat retter sit våben mod et mål i Gaza i marts. Ifølge Nicaragua overtræder Tyskland FN's folkedrabskonvention ved at sende våben til Israel under krigen i Gaza. (Arkivfoto). FN-domstol afviser at stoppe tysk våbeneksport til Israel Nicaragua har rejst sag mod Tyskland ved FN-domstol, som fastholder, at situationen i Gaza er bekymrende.
- Idéen om at stoppe krigen, uden at alle mål er nået, er uacceptabel, siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i en meddelelse bragt af hans kontor. (Arkivfoto). Netanyahu varsler Rafah-offensiv - våbenhvile eller ej Over en million personer har søgt tilflugt i Rafah i Gaza. Netanyahu varsler offensiv og evakuering af civile.
Storbritanniens udenrigsminister, David Cameron, kalder udkastet til en aftale om en våbenhvile for "generøst". (Arkivfoto). Hamas får tilbud om 40 dages våbenhvile mod frigivelse af gidsler Britisk udenrigsminister løfter sløret for mulig aftale mellem Israel og Hamas under besøg i Saudi-Arabien.
Egypten, Qatar og USA har i flere måneder forsøgy at mægle en ny våbenhvile i Gazastriben mellem Israel og Hamas. (Arkivfoto). Hamas ser ingen store problemer i Israels forslag om våbenhvile Ifølge kilde vil bevægelsen Hamas mandag komme med svar på forslag om våbenhvile i Gazastriben.