Kendte

lør, 13 apr 2024

Den flamboyante modedesigner Roberto Cavalli er død

Roberto Cavalli sammen med sangerinde Christina Aguilera i 2005 i forbindelse med åbningen af en af hans butikker. (Arkivfoto).
Fred Prouser/Reuters Roberto Cavalli sammen med sangerinde Christina Aguilera i 2005 i forbindelse med åbningen af en af hans butikker. (Arkivfoto).

Modedesigner Roberto Cavalli er fredag død i en alder af 83 år efter længere tids sygdom.

Det oplyser modehuset, som deler navn med Roberto Cavalli.

Cavallis forkærlighed for python og flamboyante dyreprints gav ham et navn på den internationale modescene i årtier.

I 1970'erne designede han tøj til internationale stjerner som Sophia Loren og Brigitte Bardot. År efter har man kunnet se hans designs på kendisser som Kim Kardashian og Jennifer Lopez.

- Fra en beskeden begyndelse i Firenze lykkedes det for Mr. Cavallli at blive et internationalt anerkendt navn, som var elsket og respekteret af alle, skriver modehuset.

Cavalli levede et flamboyant liv med en smag for Ferrari-biler, fuldblodsheste, fede cigarer, helikoptere, sine vingård og skræddersyede skjorter.

Den italienske modedesigner læste som ung på en kunstskole i Firenze. Ved siden af skolen malede han motiver på T-shirts for at tjene penge.

I starten af 70'erne sneg han sig ind til en fest, hvor han ikke var inviteret, har han tidligere fortalt.

Da han stødte på festens vært, der var designer, ville han ikke tabe ansigt. Derfor fortalte han en lille hvid løgn, der viste sig at blive starten på en stor karriere i modebranchen.

Han fortalte værten, at han selv var designer og printede motiver på læder. Festens vært var imponeret og ville gerne se noget af Cavallis arbejde.

Derfra tog karrieren fart, og i 1975 grundlagde han mærket og modehuset Roberto Cavalli.

Cavalli efterlader sig seks børn, hvor den yngste kom til verden sidste år.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere