Kendte

lør, 13 apr 2024

Stilhed efter fodboldlegendes død: Mordanklagerne har besudlet hans omdømme

Foto : Pexels

I torsdags døde O.J. Simpson omgivet af børn og børnebørn i Las Vegas. Han blev kun 76 år, før en kræftsygdom tog hans liv. Simpson var en fodboldlegende som satte rekord efter rekord i store klubber som NFL. Han var også en højtelsket skuespiller, men alle disse bedrifter blev overskygget af anklager mod Simpson, da han blev mistænkt for at have begået dobbeltmord i 1994.

Frikendt for mord

O.J. Simpsons store bedrifter som sportsmand blev overskygget efter de alvorlige anklager i 1994. O.J. Simpson blev anklaget for drabet på sin kone Nicole Brown og hendes gode ven Ronald Goldman. Mange mener, at motivet bag drabet skyldes, at Simpson mistænkte en affære mellem de to. I 1994 var den dramatiske retssag på alles læber. På grund af Simpsons kæmpe succes og anerkendelse som fodboldstjerne, blev den kontroversielle sag broadcastet på internationale platforme, hvor alle kunne følge med.

Selvom Simpson blev frikendt for mordene, blev han senere dømt som erstatningsansvarlig for de to dødsfald. Dette blev bestemt i en separat civilsag.

Disse anklager har resulteret i en afdæmpet reaktion, da hans død blev offentliggjort torsdag formiddag. Ikke engang fodboldligaen NFL, som han havde spillet for, anerkendte hans død på deres offentlige platforme. Det er tydeligt, at de færreste har lyst til at blive associeret med O.J. Simpson, heller ikke i forbindelse med hans død.

 

Hænger stadig på Hall of Fame

O.J. Simpsons billede hænger stadig på Pro Footballs Hall of Fame, som pryder indersiden af Bills Stadium. Præsidenten Jim Porter erklærede, at Simpsons bedrifter og bidrag til fodboldligaen vil blive bevaret i hans arkiver.

 

Men det kommer nok ikke til at vare længe. Bills planlægger nemlig at flytte ind i et nyt stadion i 2026, og her har fans bedt om, at få fjernet Simpsons navn fra The Hall of Fame.

 

Simpsons ikoniske fodboldkarriere

Der er ingen tvivl om, at O.J. Simpson var et ikon inden for fodboldsporten. Desværre er det ikke længere det, som han huskes for.

Selvom O.J. Simpson ikke var en stjerne i fodboldsporten fra starten, så steg han hurtig til tops, da han begyndte at arbejde sammen med sin nye træner Lou Saban i 1972. Det var her, at hans karriere for alvor tog fart. Den unge O.J. Simpson var lynhurtig banen. Han formod at manøvre sig udenom- og undslippe forsvarsspillerne, så han kunne nå ned i endezonen og score.

Simpson løb for 1251 yards og scorede 6 touchdowns for fodboldleaguen Buffalo det første år, hvor træner Saban var med på holdet.

I 1973 løb han for 2003 yards og lavede 12 touchdowns. Samtidig modtog han NFL’s Most Valuable Player Award. Det skriver abc.net.au.

Efter mange betagende bedrifter på fodboldbanen, vandt han sin plads på Hall of Fame i 1985. På dette tidspunkt var O.J. Simpson også begyndt at arbejde som skuespiller og fodboldanalytiker.

Mordanklagerne overskyggede alt

Hans lovende karriere både på banen og på skærmen blev stoppet brat efter mordanklagerne. Mordanklagerne mod Simpson er noget, som på mange måder har delt vandene. Mange gamle fans holder stadig med den nu afdøde fodboldstjerne, mens andre har vendt ham ryggen.

O.J. Simpsons talent kan ikke benægtes, men rædslerne fra hans fortid vil for altid komme til at overskygge hans bedrifter på banen. Mange vil huske Simpson for den fodboldlegende, som han var. Andre vil huske ham som ansvarlig for mord. 

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere