En ud af 10 bandemedlemmer og rockere har ikke dansk statsborgerskab. Her ses medlemmer af rockergrupperne Bandidos og Hells Angels under en bisættelse. Indvandrere er overrepræsenteret blandt bandemedlemmer og i fængsler 39 procent af bandemedlemmer er indvandrere, mens 16 procent af den danske befolkning er indvandrere.
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har landet bred aftale, der skal bekæmpe antisemitisme. Antisemitisme skal straffes hårdere i afgrænsede zoner Alle Folketingets partier er med i aftale, der skal beskytte jøder bedre. Fokus er på straf og uddannelse.
Politiet er konstant til stede ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København. Minister varsler snarlige initiativer til bekæmpelse af antisemitisme Partier har forhandlet, og minister venter en aftale om bekæmpelse af antisemitisme snart.
Her er Gjilan-fængslet i Kosovo fotograferet i 2021. Om 21 til 26 måneder kan de første udvisningsdømte kriminelle i Danmark afsone deres straf i det kosovoske fængsel. (Arkivfoto). Kosovos parlament vedtager dansk fængselsaftale efter langt forløb Kosovo har vedtaget dansk fængselsaftale. Om 21 til 26 måneder kan de første udvisningsdømte begynde afsoning.
Justitsminister Peter Hummelgaard ses her under et pressemøde om opløsning af Bandidos MC i Danmark i april 2024. Han overvejer nu en ny tur til Kosovo for at sikre, at dansk fængselsaftale bliver ratificeret. (Arkivfoto). Hummelgaard vil igen forsøge at overbevise Kosovo om fængselsplan Minister vil holde samtaler med både opposition og regering i Kosovo i forsøg på at sikre ja til fængselsplan.
Mai Mercado, retsordfører for De Konservative, vil hente betjente fra Kosovo til Danmark - detaljer om ansættelsesforhold er ikke afklaret. (Arkivfoto). Konservative vil hente kosovoske betjente til danske fængsler Hvis dansk fængselsaftale falder, skal kosovoske betjente muligvis have lov at blive i Danmark, siger K.