Krimi

tor, 27 jun 2024

Indvandrere er overrepræsenteret blandt bandemedlemmer og i fængsler

En ud af 10 bandemedlemmer og rockere har ikke dansk statsborgerskab. Her ses medlemmer af rockergrupperne Bandidos og Hells Angels under en bisættelse.
Nils Meilvang/Ritzau Scanpix En ud af 10 bandemedlemmer og rockere har ikke dansk statsborgerskab. Her ses medlemmer af rockergrupperne Bandidos og Hells Angels under en bisættelse.

Der er en overrepræsentation af indvandrere og efterkommere i bandemiljøet og fængslerne. Det fremgår af en ny opgørelse fra Justitsministeriet over registrerede rockere- og bandemedlemmers herkomst.

39 procent af de registrerede medlemmer har enten ikke dansk statsborgerskab eller er ikke af dansk oprindelse.

- Det synes jeg selvsagt er dybt foruroligende. Og det understreger, at en velfungerende retspolitik hænger tæt sammen med en stram og ansvarlig udlændingepolitik, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i en skriftlig kommentar.

Til sammenligning har 16 procent af den danske befolkning over 15 år enten ikke dansk statsborgerskab eller er ikke af dansk oprindelse.

En anden opgørelse viser, at 44 procent af indsatte i danske fængsler og arresthuse er indvandrere, efterkommere eller udlændinge.

Den er fra Kriminalforsorgen og er udarbejdet med hjælp fra Danmarks Statistik. Tallene er fra 2023.

Opgørelsen viser derudover, at 66 procent af indsatte i Københavns fængsler er indvandrere, efterkommere eller udlændinge.

Som en del af regeringens bandepakke styrkes SSP-samarbejdet, så der kommer øget fokus på børn og unge i risiko for rekruttering til banderne. Det gælder også småbrødre til bandemedlemmer.

- Men der skal mere til. For udlændinge, der begår bandekriminalitet, skal så vidt muligt udvises af Danmark, og når de er udvist skal vi sikre, at de forlader landet så hurtigt som muligt, så de ikke ligger Danmark til last, siger Hummelgaard.

Regeringen har for nylig etableret en fast operativ myndighedsgruppe, som skal sikre, at udviste bandemedlemmer udsendes hurtigst muligt efter afsoning.

- Det håber jeg også er med til at sende et klart signal til kriminelle udlændinge om, at deres fremtid ikke er i Danmark, siger Peter Hummelgaard.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Johnson & Johnson køber selskab for over 100 milliarder kroner Amerikanere betaler over 100 milliarder kroner for selskab, der udvikler medicin... Læs mere
Wammen lader kammeradvokats fremtid hænge i luften Trods opfordring har regeringen ikke opsagt kammeradvokatordning inden årsskift... Læs mere
Grønlands landsstyreformand holder pressemøde om aktuelle sager Klokken 17 dansk tid holder Múte B. Egede, Grønlands landsstyreformand, presse... Læs mere
Kendt politimand fra Emilie Meng-sagen vil være borgmester Kim Kliver vil gerne skifte politiuniformen ud med borgmesterkæder, når der er... Læs mere
Færøsk erfaring: Grønland får mere selvstændighed uden flammetaler Sjúrður Skaale har stået i selvstændighedskamp som Grønland, hvor nationald... Læs mere