Medarbejdere

søn, 19 jun 2022

Medarbejdergoder gør en stor forskel på arbejdspladsen

Medarbejdergoder gør en stor forskel på arbejdspladsen

Sponsoreret.

I Danmark er det tradition at give gaver til familie og venner, men hvad med medarbejderne? Er det ikke også vigtigt at give noget tilbage til dem, som yder en indsats på arbejdspladsen? Det mener vi bestemt, og derfor har vi samlet nogle af de bedste medarbejdergoder i denne artikel. Medarbejdergoder gør nemlig en stor forskel for medarbejderens velbefindende – og det kan i sidste ende betyde flere og bedre resultater for virksomheden.

Hvorfor er det vigtigt at give medarbejdergoder til medarbejdere?

Det er vigtigt at give medarbejdere medarbejdergoder fordi det viser, at man anerkender den indsats, som de hver især yder på arbejdspladsen. Medarbejdergoder er ikke blot en “bonus”, men en anerkendelse af den hårde og daglige indsats, som medarbejdere gør for virksomheden. Medarbejdergoder viser også, at virksomheden er lydhør overfor medarbejdernes behov og ønsker – og det skaber en bedre arbejdsplads for alle.

Hvad er effekten af at give ekstra medarbejdergoder til medarbejdere?

Der er flere positive effekter ved at give medarbejdergoder til medarbejdere. For det første vil det øge medarbejdernes velbefindende og motivation, hvilket igen kan føre til bedre resultater for virksomheden. Medarbejdergoder kan også være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen – og det er godt for både medarbejdere og virksomheden.

Medarbejdergoder kan også være med til at fastholde og rekruttere nye medarbejdere, hvilket er en stor fordel for virksomheden. Endvidere kan dette også give et godt udtryk udadtil, og gøre arbejdspladsen populær, så andre jobkandidater kan vælge at søge arbejde i netop denne virksomhed, på grund af det gode arbejdsmiljø.

Hvilke type medarbejdergoder findes der?

Der findes et utal af forskellige medarbejdergoder, og det er op til den enkelte virksomhed at vælge de goder eller gaver, som man mener vil have størst effekt og betydning for medarbejderne. Nogle virksomheder vælger at give en årlig bonus, mens andre foretrækker at give medarbejdergoder i form af frihed eller personlig udvikling.

En årlig bonus er værdsat for de fleste medarbejdere. Hvem vil ikke gerne have flere penge? Dog er betydningen af bonus forskellig fra medarbejder til medarbejder. Hvis arbejdsmiljøet mangler forbedringer, eller hvis ledelsen fejler, så er der ikke meget ved at modtage en bonus.

Nogle virksomheder vælger også at arrangere frokostordninger, fredagsbar og firmafester for at skabe et bedre socialt miljø på arbejdspladsen.

En fredagsbar er en god mulighed for at samle medarbejdere i slutningen af ugen. Her kan man sende hinanden godt på weekend med en øl, vin eller en drink. Endvidere kan man vende ugens arbejde. En fredagsbar er ikke dyr, og er en god investering for at medarbejderne samles i en mere uformel sammenhæng.

Frokostordning er også noget, som nogle virksomheder vælger at tilbyde medarbejdere. Nogle virksomheder vælger at betale frokostordningen, mens andre virksomheder tager et beløb fra lønsedlen, mod at have frokostordning. Frokostordning er en god mulighed for at skabe sociale relationer på tværs af medarbejderne, og det kan være med til at øge effektiviteten, hvis medarbejderne får noget god mad, som de kan styrke sig på.

Firmafester eller firmaarrangementer er også noget, som nogle virksomheder vælger at give medarbejderne. Firmafester er typisk en årlig begivenhed. Dette er en god mulighed for at skabe større sociale relationer på tværs af medarbejderne, og det skaber gode minder. Det er forskelligt om virksomheder vælger at afholde det uden for arbejdstid eller i arbejdstiden. Nogle virksomheder vælger sågar at lukke virksomheden en hel dag for at lave en masse aktiviteter, såsom teambuilding og slutte med en firmafest. Det er altid godt at inddrage medarbejderne ift. arrangering af aktiviteter.

Arrangementer og aktiviteter som de ovennævnte, er med til at skabe et bedre socialt miljø på arbejdspladsen, hvilket igen har en positiv effekt på medarbejdernes velbefindende – og det er godt for både medarbejdere og virksomheden.

Frugtordning og fri drikkelse

Frugtordning er en god mulighed for at skabe sunde rammer for medarbejdere. Med en frugtordning kan man sikre sig, at der altid er frisk frugt på kontoret, og medarbejderne har mulighed for at spise sundere, og få noget energi. Der findes flere services som sørger for at levere frugt til virksomheder.

En af de mange leverandører af FirmaFrugt eller Frugtordning er FrugtKurven. FrugtKurven har med sine 22 års erfaring, med såvel små som store virksomheder, et bredt udvalg af virksomheds tilpassede løsninger i både FrugtKurve eller FrugtKasser, Økologisk FirmaFrugt, lækre FrugtSnacks, mælk til kaffen og sodavand til virksomheder.

Hos FrugtKurven passer hver FrugtKurv unikt til hver virksomhed med netop de frugter som I skulle ønske og med markedets største variation af sorter og årstidernes frugter.

Fri drikkelse er også en god mulighed for at få sundere medarbejdere. Med fri drikkelse kan man sikre sig, at medarbejderne altid har adgang til vand og andre drikkevarer såsom smoothies, juice og sodavand. Det er rart for medarbejdere at have muligheder for at få noget forskelligt at drikke.

Der er altså mange muligheder, når det kommer til medarbejdergoder. Det er vigtigt, at virksomheder tager sig tid til at undersøge, hvilke medarbejdergoder der vil have størst effekt og betydning for deres medarbejdere. På denne måde kan man skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives – og det er godt for både medarbejdere og virksomheden. Vi håber, at denne artikel har givet dig inspiration til, hvilke medarbejdergoder der kunne være relevante for netop din virksomhed.

Andre læser også

Nationalbanken henter ny direktør fra Finans Danmark Ulrik Nødgaard er valgt som ny nationalbankdirektør og medlem af direktionen m... Læs mere
Indkøb fra allierede skal understøtte F-16-donationer Danmark køber ind hos allierede for et ukendt beløb i ny donationspakke til ga... Læs mere
Grundfos får godkendt salget af sit sidste selskab i Rusland Grundfos har nu solgt både salgsselskab og produktionsselskab i Rusland. Begge ... Læs mere
Nintendo varsler nyt kapitel i Zelda-sagaen Til september udkommer der et nyt spil med prinsessen Zelda i hovedrollen til Ni... Læs mere
Nvidia overtager plads som det mest værdifulde selskab i verden Microsoft er ikke længere det mest værdifulde selskab. Nu er chipproducenten N... Læs mere