Nyheder

man, 05 feb 2024

Bruger svimlende summer: Novo køber op for milliarder

Novo Nordisk (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Novo Nordisk udvider og køber kapacitet til produktion. Der er tale om et køb af kontraktproducenten Catalent plus tre fabrikker i Italien, Belgien og USA, Det skriver Berlingske. Novo køber selskab for svimlende milliardbeløb (berlingske.dk)

Novo Nordisk betaler 114 milliarder kroner for Catalent og 76 for de tre fabrikker, som vil blive brugt til produktion af GLP-1. Det er et aktivt stof i Novo Nordisks populære fedmemedicin.

Over 3000 ansatte

Disse fabrikker, der i forvejen beskæftiger over 3.000 medarbejdere, er allerede en del af Novos produktionsnetværk for diabetes- og fedmemedicin. Novo Nordisk køber fabrikkerne af Novo Holding.

- Vi er meget tilfredse med aftalen om at overtage Catalents tre produktionsanlæg, siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør og koncernchef for Novo Nordisk, i ifølge Berlingske en børsmeddelelse, og uddyber:

- Opkøbet supplerer de betydelige investeringer, vi allerede gør i faciliteter til aktive farmaceutiske ingredienser, og lokaliteterne vil give strategisk fleksibilitet til vores eksisterende forsyningsnetværk,.

Aktie steg

Berlingske Skriver, at købet har allerede kunnet aflæses på Novo-aktien. Den steg i dag med tre procent, så nu er Novo 3.620 milliarder kroner værd.

Det er en del af aftalen, at Novo Holdings skal overholde de kontrakter, som allerede er indgået af Catalent. Derfor kan produktionen af Novo-medicin først sættes op fra 2026.

Andre læser også

Afløser for kommunal socialdemokratisk stemmesluger er fundet Karsten Thomsen er mandag blevet udpeget som Birgit S. Hansens afløser som Fred... Læs mere
Stigende fragtrater får Mærsk til at løfte forventninger Mærsk opjusterer og regner nu med et driftsresultat på op mod 39 milliarder kr... Læs mere
Ny strategi skal lokke flere turister til Danmark Dansk turisme skal omsætte for 200 milliarder kroner i 2030. Det er et mål i r... Læs mere
Ministerium får skarp kritik for tilsyn med landbruget I alt to ministerier får kritik for tilsyn med landbrugets udledning af kvælst... Læs mere