Nyheder

ons, 20 sep 2023

Dansk virksomhed er førende med nye tiltag indenfor miljøbevidsthed

Pressemeddelelse : Ritzau
8.2.2023 [ genudgivelse ] 09:00:00 CET | Link Concept ApS

”Combat Climate Change” er en dansk profit-for-purpose virksomhed, der er frontførende, når det kommer til at skabe konkrete tiltag, som blandt andet skaber bevidsthed om klimaforandringer både på national og international plan. Bag den proaktive virksomhed står Amit Mukherjee, der har en Masters fra Oxford University i klimaetik og regenerativ økonomi. Senest har Amit som grundlægger af Combat Climate Change deltaget i Cop26, der blev afholdt i år 2021 i Glasgow.

Tilsidesætter høj stilling hos Maersk for at forfølge sin drøm

I knap 20 år var Amit Mukherjee ansat hos Maersk og bosat i London, hvor han beskæftigede sig med shipping og logistik. I løbet af 00’erne tog drømmene både fagligt og mental over hos Amit, der begyndte at forholde sig til, hvordan det er muligt at skabe bæredygtige og konkrete tiltag til glæde for miljø, økonomi og mennesker. I 2021 opsagde han sin lovende karriere hos Maersk for at forfølge sin drøm.

Grundtanken hos Amit handler om helhedsfokus på de 17 verdensmål. Både fagligt og politisk har den ambitiøse grundlægger stødt på tiltag, som kun rammer en brøkdel af hele cirkel af klimamæssige udfordringer. Hos Combat Climate Change er det missionen at være rollemodel og toneangivende, når nye projekter skal søsættes, og hvor hvert et led i udviklingsprocessen skal være bæredygtigt.

Skoleundervisning, virksomhedsrådgivning og cirkulær forskning

Hos Combat Climate Change afspejles helhedsfokusset også i virksomhedens arbejdsområder. Allerede indenfor virksomhedens 2 første levemåneder har den haft indflydelse på nogle af de største temaer indenfor klimaforandringer – herunder sikring af mad og vand, offentlig sundhed og migration.

Den proaktive nonprofit virksomhed tilbyder rådgivning til etablerede virksomheder, og den arbejder på at udvikle børnevenligt undervisningsmateriale, der skal komme de danske skoleelever til gode. Det er ambitionen at blive partner med UNESCO for at gøre klimaudfordringerne til en fast del af læseplaner i folkeskolen.

Sideløbende med udviklingen af undervisningsmateriale arbejder Combate Climate Change på at designe produktionsmetoder indenfor shippingindustrien. Her er det fokusset at fremstille containere, der er lavet af genanvendt plastik, som samles op fra verdenshavene.

Resultaterne og det passionerede arbejde har blandt andet været medvirkende til, at Amit er godkendt som ”Changemaker for Climate” hos UN Systems Staff College (i Bonn).

Forventning om ekspansion af virksomhed i 2023

Klima er kommet på dagsordenen hos både offentlige myndigheder og private virksomheder i alle brancher. Og udfordringerne med bæredygtighed forventes at komme til at tegne de politiske diskussioner i mange år frem. Derfor regner Amit Mukherjee med at udvikle sin nonprofit-virksomhed i løbet af 2023, så den kommer til at rumme en bredere stab af både undervisere, konsulenter og forskere.

Combat Climate Change er aktiv med at søge efter økonomisk støtte, så det bliver muligt at udvikle en webbaseret løsning med software, der kan understøtte samarbejdet med virksomheder og skoler.

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere