Nyheder

fre, 09 jun 2023

Danske virksomheder ser ud til at slippe for skrappe EU-krav

FILE PHOTO: European flags fly outside the European Commission headquarters in Brussels, (Yves Herman/Reuters)

EU-Kommissionen har fredag offentliggjort et forslag til, hvordan de kommende krav til virksomhedernes rapportering om bæredygtighed skal udformes.

De kommende regler betyder, at flere virksomheder end før fremover vil skulle indberette, hvor bæredygtige de er.

Det gælder blandt andet små og mellemstore virksomheder, der er børsnoterede.

Kravene er en stor mundfuld for virksomhederne, siger vicedirektør for Dansk Industri (DI) Kim Haggren.

Det glæder ham dog, "at der er indbygget væsentlighedskrav, der ser ud til at gøre det lettere for virksomhederne at håndhæve de kommende regler end frygtet".

- Det betyder, at virksomhederne kun skal rapportere om de krav, der er relevante for den enkelte virksomhed.

- Man kæder bæredygtigheden mere sammen med forretningen for den enkelte virksomhed, og det er rigtig positivt, siger han.

Kim Haggren fortæller, at DI har regnet på, hvad det vil koste de danske virksomheder at opfylde kravene, som de forventedes at se ud, inden det konkrete forslag blev offentliggjort fredag aften.

- Vi har meget konservativt regnet ud, at det vil koste dem cirka 7-8 milliarder kroner om året at skulle rapportere de her krav. Med det konkrete forslag håber vi, at omkostningerne bliver lidt mindre, siger han.

Som det er i dag har virksomhederne gennem allerede gennemført EU-lovgivning en række krav om at rapportere til bankerne og den finansielle sektor, fortæller vicedirektøren.

- Det er vigtigt, at det bliver harmoniseret med de kommende krav til bæredygtighed. Ellers skal virksomhederne rapportere på to forskellige måde til bankerne og EU.

- Det skal være ens, fordi vi ellers taber lempelserne på gulvet. Det vil ikke være til gavn for den grønne omstilling, siger han.

Kim Haggren opfordrer til, at EU-systemet hurtigt får vedtaget de nye regler, så virksomhederne får tid til at indstille sig på dem.

- Virksomhederne skal have en rimelig periode til at indstille sig til den nye lovgivning. De nye regler træder nemlig allerede i kraft fra næste virksomhedsår, siger han.

/ritzau/

Andre læser også

Guld: En tidssvarende investering og smedning af elegance Guld har altid været et symbol på rigdom, magt og skønhed. Fra tidernes morge... Læs mere
Folketinget godkender flere penge til kongehuset efter tronskifte Kongehuset skal udvikle sig, og det vil koste, hvorfor Folketinget ønsker at af... Læs mere
Minister om EM-arrangementer på storskærm: TV 2 har betalt i dyre domme EM starter om to uger, men det bliver uden større arrangementer uden for barer ... Læs mere
Medie: Mærsk og DSV er blandt sidste fire mulige købere af tysk gigant I kommende uger kan budgivere give bindende bud på DB Schenker, lyder det fra D... Læs mere
Venstre-kandidat trækker sig kort før valg efter russerhistorier Med under to uger til valgdagen har Alexandra Sasha trukket sig kandidat. Det sk... Læs mere