Nyheder

tir, 09 maj 2023

Efter fyringer i kræftsag: Eksminister vikarierer på direktørpost

Mærkedag Folketingsmedlem, tidl. minister Jonas Dahl, 40 år. (Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Tidligere skatteminister Jonas Dahl bliver konstitueret hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt.

Samtidig bliver den tidligere hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt Thomas Balle Kristensen konstitueret direktør på Aarhus Universitetshospital (AUH).

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at en sag om lange ventetider på behandling for mave- og tarmkræft kostede to tidligere hospitalsdirektører på AUH jobbet.

Der var tale om lægefaglig direktør Claus Thomsen og hospitalsdirektør Poul Blaabjerg, der begge forlod deres job, efter at en undersøgelse konkluderede, at hospitalet har begået retlige fejl "med fuldt overlæg".

Det meddelte regionsdirektør i Region Midtjylland Pernille Blach Hansen på et pressemøde i begyndelsen af maj.

Jonas Dahl sad i Folketinget for SF fra 2007 til 2016. I en periode på omkring to en halv måned fra 2013 til 2014 var han skatteminister.

De to nye hospitalsdirektører skal foreløbigt sidde på posten frem til slutningen af november. Det skriver Region Midtjylland i pressemeddelelsen.

Jonas Dahl har siden 2016 været hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers. Der konstitueres ikke en ny direktør på hospitalet i perioden.

I marts kom det frem, at 293 patienter med tarmkræft har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital. Det var i perioden januar 2022 til og med februar i år.

Siden er tallet vokset til 313.

Patienterne måtte vente op til otte uger på en operation, selv om de har lovkrav på at blive opereret, senest to uger efter at det er besluttet, at de skal opereres.

I sommeren 2022 advarede de to nu fyrede hospitalsdirektører samt Susanne Lauth, som er sygeplejefaglig direktør på AUH, den øverste ledelse i Region Midtjylland om, kapacitetspresset havde alvorlige konsekvenser.

I et brev til blandt andre regionsdirektør i Region Midtjylland Pernille Blach Hansen understregede hospitalsledelsen, at et stigende antal patienter "giver betydeligt forringede muligheder for at planlægge og gennemføre højt specialiserede behandlinger, herunder kræft".

Det skrev Jyllands-Posten tidligere i maj.

Pernille Blach Hansen oplyste i en skriftlig kommentar til Ritzau 4. maj, at direktionen i sommeren 2022 modtog to breve fra hospitalsledelsen på AUH angående et "generelt kapacitetspres på hospitalet".

- Henvendelserne fra AUH handlede ikke specifikt om mave-tarmområdet, lød det fra regionsdirektøren.

/ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere