Nyheder

tir, 09 maj 2023

Goldman Sachs indgår milliardforlig i sag om kønsdiskrimination

FILES-US-BANKING-GOLDMAN-GENDER-LAW (Michael M. Santiago/Ritzau Scanpix)

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har indgået et forlig på 215 millioner dollar i en sag om diskrimination af kvindelige ansatte.

Det fremgår af en meddelelse fra banken og sagsøgernes advokater.

Beløbet svarer til knap 1,5 milliarder kroner.

Forliget gælder omkring 2800 kvinder, der er ansat i Goldman Sachs eller har været ansat inden for de seneste cirka 20 år. Det gælder både chefer og menige medarbejdere.

Ifølge sagsøgerne har kvindelige ansatte gennem flere år fået mindre i løn og er blevet forbigået, når medarbejdere skulle forfremmes.

Søgsmålet blev oprindeligt indgivet i 2010. Sagen skulle have været for retten i New York 5. juni, men parterne har nu indgået forlig i stedet.

- Efter mere end et årti med en livlig retlig proces er begge parter nu nået til enighed om at løse dette spørgsmål, siger Jacqueline Arthur, der er bankens globale HR-chef.

Forliget indebærer, at en uafhængig ekspert i de næste tre år skal analysere ligeløn og evaluering af arbejdsindsatser hos Goldman Sachs.

Ud over et krav om at rette op på den ulige løn var Goldman Sachs også blevet draget til ansvar for 75 tilfælde af upassende opførsel på arbejdspladsen.

Det omfattede upassende berøringer, kommentarer og direkte anmodninger om sex.

- Mit mål i denne sag har altid været at støtte stærke kvinder på Wall Street, siger en af sagsøgerne, Allison Gamba, ifølge Financial Times.

- Jeg er stolt af, at det resultat, vi har opnået her, vil fremme ligestilling.

Omkring en tredjedel af den sum, storbanken skal betale til de 2800 kvinder, ventes at gå til at dække honorarer til advokaterne i sagen, skriver Financial Times.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere