Nyheder

tor, 11 maj 2023

Museumsgæsterne er vendt tilbage efter corona

Louisiana holder pressemøde inden åbningen af udstillingen Per Kirkeby Bronze (Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Udstillingerne på de danske museer havde 15,6 millioner besøg sidste år. Dermed er det samlede besøgstal tilbage på niveau med årene inden corona.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det hidtil højeste besøgstal er målt i 2019, hvor udstillingerne blev besøgt 36.000 flere gange end sidste år.

I de efterfølgende år faldt besøgstallet markant grundet coronarestriktioner og nedlukninger. I 2021 var det samlede besøgstal dermed 9,8 millioner, hvilket er det laveste siden 2009, hvor statistikken begyndte.

Særligt de kulturhistoriske museer var populære i 2022. Udstillingerne på disse museer blev besøgt otte millioner gange.

Ser man på det samlede besøgstal på landets museer, der inkluderer både besøg på museernes udstillinger og eventuelle caféer, haver eller parker, blev museerne besøgt 17,9 millioner gange sidste år.

Det er flere besøg end i 2019, hvor museerne havde 17,2 millioner besøg.

Det største kulturhistoriske museum er Nationalmuseet, som blev besøgt af 1,7 millioner gæster sidste år.

Kunstmuseer er den næstmest populære museumskategori. I alt besøgte 3,8 millioner gæster landets kunstudstillinger.

Louisiana, som er landets største kunstmuseum, blev besøgt 613.000 gange.

Det er næsten dobbelt så mange som året før, men endnu ikke helt på niveau med Louisianas rekordår i 2019, hvor 757.000 besøgte museet.

Alligevel var Louisiana-direktør Poul Erik Tøjner meget tilfreds med museets besøgstal, da de blev offentliggjort i januar.

- Alt over 600.000 er en total succes, synes jeg. Det har altid været sådan, at årene svinger, sagde Poul Erik Tøjner i den forbindelse.

Også gæsterne i landets zoologiske anlæg er vendt tilbage. Sidste år var der 4,1 million og 1,1 million besøgende i henholdsvis zoologiske anlæg og akvarier.

Det er samme niveau som i 2019, skriver Danmarks Statistik.

/ritzau/

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere