Nyheder

tor, 11 maj 2023

Museumsgæsterne er vendt tilbage efter corona

Louisiana holder pressemøde inden åbningen af udstillingen Per Kirkeby Bronze (Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Udstillingerne på de danske museer havde 15,6 millioner besøg sidste år. Dermed er det samlede besøgstal tilbage på niveau med årene inden corona.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det hidtil højeste besøgstal er målt i 2019, hvor udstillingerne blev besøgt 36.000 flere gange end sidste år.

I de efterfølgende år faldt besøgstallet markant grundet coronarestriktioner og nedlukninger. I 2021 var det samlede besøgstal dermed 9,8 millioner, hvilket er det laveste siden 2009, hvor statistikken begyndte.

Særligt de kulturhistoriske museer var populære i 2022. Udstillingerne på disse museer blev besøgt otte millioner gange.

Ser man på det samlede besøgstal på landets museer, der inkluderer både besøg på museernes udstillinger og eventuelle caféer, haver eller parker, blev museerne besøgt 17,9 millioner gange sidste år.

Det er flere besøg end i 2019, hvor museerne havde 17,2 millioner besøg.

Det største kulturhistoriske museum er Nationalmuseet, som blev besøgt af 1,7 millioner gæster sidste år.

Kunstmuseer er den næstmest populære museumskategori. I alt besøgte 3,8 millioner gæster landets kunstudstillinger.

Louisiana, som er landets største kunstmuseum, blev besøgt 613.000 gange.

Det er næsten dobbelt så mange som året før, men endnu ikke helt på niveau med Louisianas rekordår i 2019, hvor 757.000 besøgte museet.

Alligevel var Louisiana-direktør Poul Erik Tøjner meget tilfreds med museets besøgstal, da de blev offentliggjort i januar.

- Alt over 600.000 er en total succes, synes jeg. Det har altid været sådan, at årene svinger, sagde Poul Erik Tøjner i den forbindelse.

Også gæsterne i landets zoologiske anlæg er vendt tilbage. Sidste år var der 4,1 million og 1,1 million besøgende i henholdsvis zoologiske anlæg og akvarier.

Det er samme niveau som i 2019, skriver Danmarks Statistik.

/ritzau/

Andre læser også

SAS øger indtjening i juni - men analytiker spÃ¥r sværere marked SAS tjente flere penge i juni end i maj. Men prisfølsomme forbrugere skaber svÃ... Læs mere
USA kommer med gode økonomiske tal efter skidt dag for tech-aktier Bnp-vækst på 2,8 procent i andet kvartal i USA er godt for både Danmark og de... Læs mere
Skønhedsprodukter driver vækst hos forbrugergigant Unilever ender efter første halvår med et overskud på fire milliarder euro, v... Læs mere
På visse øer stiger beskæftigelsen op mod 15 procent om sommeren På Læsø, Samsø og Bornholm stiger beskæftigelsen om sommeren. Oplevelseserh... Læs mere
Højere omkostninger tager bid af snarlig SAS-ejers driftsoverskud AirFrance-KLM ender efter andet kvartal med et driftsoverskud, der er 220 millio... Læs mere