Nyheder

tir, 16 maj 2023

Taco Bell vil have strøget rivalernes krav på Taco Tuesday-slogan

Taco Bell vil have strøget rivalernes krav på Taco Tuesday-slogan

Fastfoodkæden Taco Bell vil have fjernet to mindre rivalers eneret til at bruge det populære udtryk "Taco Tuesday".

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Begrebet er udbredt i USA og er en slags opfordring til at spise tacos om tirsdagen. To restauranter har i flere årtier haft patent på udtrykket.

Det bør ifølge Taco Bell blive ændret.

- Der er ikke nogen, der skal have en eksklusiv ret til at bruge et helt almindeligt udtryk, lyder det i Taco Bells opfordring.

- Kan I forestille jer, hvis det ikke var tilladt at sige "hva' så" eller "brunch"? Det ville være kaos, skriver den mexicanskinspirerede fastfoodkæde.

En restaurant i New Jersey ved navn Gregory's Restaurant & Bar fandt på udtrykket i 1979. De fortæller medejer Gregory Gregory til Reuters.

Restauranten har haft indregistreret udtrykket som varemærke i delstaten New Jersey siden 1995. Den har siden brugt det fængende slogan til at sælge "hundredtusindvis - hvis ikke millioner - af tacos", fortæller ejeren.

- Vi er den lille fyr her, siger han med henvisning til Taco Bell.

Ifølge ham forsøger fastfoodgiganten at "tromle os, fordi vi fik en god idé".

Den anden restaurant, der har indregistreret udtrykket som varemærke, er Taco John's, der blev grundlagt i den amerikanske delstat Wyoming.

Taco John's har haft patent på at bruge udtrykket siden 1989 og har ret til at bruge udtrykket alle andre steder end New Jersey.

- Når en stor, slem bølle truer os med at tage noget fra os, som vores forgængere fandt på for så mange årtier siden, så klinger det hult, siger Taco John's administrerende direktør, Jim Creel, i en udtalelse.

De nuværende registrerede varemærker på udtrykket betyder, at andre selskaber i dag risikerer et sagsanlæg, hvis de bruger det.

/ritzau/

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere