Økonomi

ons, 15 mar 2023

Spar penge i hverdagen – 3 gode ideer til, hvordan du kan spare penge i dit budget

Spar penge i hverdagen – 3 gode ideer til, hvordan du kan spare penge i dit budget

Det kan være svært at gennemskue markedet i disse tider. Inflationen og priserne stiger, mens økonomer hele tiden fortæller, at krisen er på vej og at det kommer til at gøre ondt. Når krisetider rammer, kan det være en god idé at kigge dit budget og forbrug efter i sømmene. Der er som regel altid nogle steder, hvor du kan spare penge hver måned. Nogle poster er klart nemmere at spare penge på end andre – det gælder f.eks. fornøjelser såsom streaming, tv-pakker og internet. I denne artikel vil vi give dig nogle råd til, hvordan du kan spare penge på disse poster.

Internet

For mange er internettet blot en ting der skal fungere og være der, når man skal bruge det. Derfor er der også mange penge at spare ved kigge markedet igennem efter et billigt bredbånd. Når du skal finde et billigere internet, spiller det en stor rolle, hvilke udbydere der er i dit område samt, hvilke typer af bredbånd du har mulighed for at få installeret i dit hjem.

Der findes forskellige typer af bredbånd:

  • Bredbånd via kabel-tv
  • Bredbånd via telefonstik
  • Bredbånd via fiber
  • Mobilt bredbånd

Hvis du ønsker at spare nogle penge på dit bredbånd, er det en god idé først at finde ud af, hvilke typer bredbånd du har mulighed for at få installeret i dit hjem. Det har nemlig betydning for, til hvilken pris du kan få et internet med højt download- og uploadhastighed. Det har samtidig betydning for, hvilke udbydere du kan vælge imellem. Du bør derfor undersøge dine muligheder for at spare penge på dit bredbånd.

TV-pakker

Der er mange danskere, der gør brug af de traditionelle tv-pakker, hvor man kan se flow-tv. At se flow-tv har sin egen charme, men det har også sin pris. Prisen på en tv-pakke koster ofte flere hundrede kroner. Samtidig forpligter du dig til at se alle de kanaler, der er i dit abonnement - ellers kan det ikke ”betale sig” at ofre pengene på det.

Ofte sker der det, når man har en tv-pakke, at man kun ser halvdelen af de kanaler, man har adgang til. Hvis du har en tv-pakke, men ikke ser mange af kanalerne, er du nok en af dem, der snildt kan spare penge hver måned ved at vælge en mindre tv-pakke eller helt sløjfe tv-pakken til fordel for en streamingtjeneste (der ofte er billigere). Hvis du har en tv-pakke, kan det derfor være en god idé at overveje, om du har et ønske om fortsat at have det.

Streamingtjenester

Hvis du vælger dine streamingtjenester med omhu, bliver det ofte billigere end hvis du har en stor tv-pakke, hvor du ikke ser alle kanaler. Samtidig er det på mange streamingtjenester muligt at se flow-tv, så man ikke skal give afkald på det.

Nu har vi lige givet dig fordelene ved streamingtjenester, men der er også nogle ulemper. Der er så mange streamingtjenester på markedet i dag. Derfor kan det være svært at begrænse sig og udvælge dem, der er vigtigst for en. Af samme grund sker der ofte det, at man betaler for rigtig mange forskellige streamingtjenester, selvom man ikke bruger dem alle.

Streamingtjenesterne fungerer ved, at man hver måned betaler et abonnement – uagtet om man bruger streamingtjenesterne eller ej. Derfor kan du spare en del penge ved løbende at kigge din liste igennem med streamingtjenester og vælge nogen fra, hvis du ikke bruger dem, eller hvis dit brug er så begrænset, at du godt kan undvære dem.

På mange streamingtjenester er det desuden muligt at vælge mellem forskellige abonnementer. Hvis du gerne vil spare penge, er det en god øvelse at kigge din streamingtjenester efter for at se, om du kan få et abonnement til en lavere pris. F.eks. koster det ofte mere, hvis du ønsker at se sport via en streamingtjeneste. Hvis du kan undvære sporten, er der derfor ingen grund til at vælge det dyre abonnement.

Selvom det kan spare dig nogle penge at købe en streamingtjeneste fremfor en tv-pakke er det stadig vigtigt at være opmærksom på, om man bruger det eller ej.

Konklusion

I denne artikel er vi kommet med 3 gode ideer til, hvordan du måned eller måned kan spare penge. Med de rette valg af internet, tv-pakker og streamingtjenester kan du ofte spare flere hundrede kroner uden du føler du giver afkald på noget. 

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere