Økonomi

tir, 20 jun 2023

Købere accepterer lavere prisnedslag på ejerlejligheder

Bolig i København (Mathias Svold/Ritzau Scanpix)

På landsplan har salgspriserne på ejerlejligheder holdt sig i ro de seneste seks måneder.

Det viser tal fra Finans Danmark, som er blevet offentliggjort tirsdag morgen.

Tallene viser også, at udbudspriserne er faldet. Derfor betyder de stabile priser, at køberne har accepteret et lavere nedslag i prisen.

Det viser, at priserne nu er nået et mere passende niveau for både køber og sælger efter det seneste års prisfald, mener Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- Det har bidraget til stabile salgspriser og tyder på, at sælgerne og køberne i højere grad har fundet en pris, som begge parter kan acceptere, nu hvor priserne er faldet til et niveau, som nærmer sig prisniveauet før corona, siger hun i en pressemeddelelse.

I første kvartal i år blev ejerlejlighederne forhandlet knap 10 procent ned i pris sammenlignet med den første udbudspris. Kvartalet før var det 11 procent.

Årets første måneder har også budt på stigende handelsaktivitet på boligmarkedet.

Og selv om det ikke er overraskende, at flere bolighandler skifter hænder i løbet af et første kvartal, er det stadig et tegn på, at boligmarkedet er i fremgang.

Det mener Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Nu går det så småt frem igen, uden dog at være en euforisk stemning, men fremgang er fremgang. En del tyder samtidig på, at også priserne har ramt bunden for denne ombæring, skriver han i en kommentar.

Det seneste år er salgspriserne på ejerlejligheder faldet 9,1 procent på landsplan.

Faldet har været størst i København og omegn, hvor priserne er faldet 11,8 procent. Men også på Østsjælland er lejlighedspriserne faldet 11,5 procent.

På Bornholm er priserne derimod steget ganske betragteligt over det seneste år. I første kvartal i år, betalte lejlighedskøberne på øen 27,4 procent mere per kvadratmeter sammenlignet med første kvartal året før.

/ritzau/

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere