Økonomi

tor, 15 jun 2023

Støjberg vil presse på for skattelettelser i bunden

Folkemødet 2023: Inger Støjberg (Nils Meilvang/Ritzau Scanpix)

Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, er den første til at holde partiledertale ved Folkemødet i Allinge på Bornholm. Og den tidligere minister har blandt andet fokus på skattelettelse for dem med de laveste indkomster.

Det handler om, at "helt almindelige danskere får mere ud af at gå på arbejde", siger Støjberg i sin tale torsdag formiddag.

- Regeringen har lagt op til at lette skatten på arbejde med fem milliarder kroner i regeringsgrundlaget. Det, synes jeg, godt nok ikke er særlig ambitiøst.

- Slet ikke når man tænker på, at finansministeren lige har fundet adskillige milliarder i kassen. Derfor håber jeg også, at hele den blå opposition i Folketinget vil stå sammen om at kræve større skattelettelser til de arbejdende danskere, end de småtterier der er lagt op til fra regeringen, siger Støjberg.

Hun henviser til, at Finansministeriet for nylig opjusterede råderummet med 16 milliarder kroner frem mod 2030 i forbindelse med et eftersyn af de offentlige finanser. Altså at der vil være flere penge i statskassen frem mod 2030 end hidtil meldt ud.

Støjberg vil have regeringen til at indkalde til forhandlinger.

- Når man kan komme og stjæle store bededag i al hast, så kunne man vel også få tid til at sætte et møde i kalenderen om at sænke skatten? Men ok. Med statsministerens rejseprogram, så kan det selvfølgelig være fordi, der er knas med wi-fi-forbindelsen, at vi ikke har fået en mail med en invitation endnu, siger Støjberg.

Danmarksdemokraterne blev stiftet for knap et år siden. Støjberg meldte sig ud af Venstre i februar 2021 efter et opgør med formand Jakob Ellemann-Jensen.

Siden blev hun i december samme år dømt til 60 dages ubetinget fængsel ved en rigsretssag i Instrukssagen. Den handlede om ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig, mens Støjberg i 2016 var udlændinge- og integrationsminister.

Støjbergs comeback til dansk politik blev fuldendt ved folketingsvalget i november sidste år. Her fik Danmarksdemokraterne 8,1 procent af stemmerne og 14 mandater.

/ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere