Politik

ons, 11 sep 2024

654 virksomheder politianmeldt for mulig fusk med coronahjælp

Under coronakrisen var særligt restauranter og cafeer ramt, da de måtte lukke en stund på grund af nedlukning. (Arkivfoto).
Daniel Sch''fer/Ritzau Scanpix Under coronakrisen var særligt restauranter og cafeer ramt, da de måtte lukke en stund på grund af nedlukning. (Arkivfoto).

Under coronakrisen fik tusindvis af virksomheder en økonomisk hjælpende hånd fra staten - men flere hundreder er under anklage for at fuske med coronahjælpen.

Erhvervsstyrelsen har politianmeldt 654 virksomheder for snyd med coronahjælp, oplyser styrelsen til Berlingske.

Under coronakrisen udbetalte styrelsen i alt 56 milliarder kroner til cirka 370.000 lønmodtagere og cirka 105.000 virksomheder og selvstændige.

Styrelsen har i flere år undersøgt virksomhederne og har færdigbehandlet omkring 95 procent af sagerne, skriver Berlingske.

Det er de mest graverende sager, styrelsen har valgt at politianmelde, da den har prioriteret sine ressourcer, lyder det i et skriftligt svar til mediet.

Coronahjælpen skulle holde hånden under virksomheder og lønmodtagere i en svær tid.

Det har midlertidigt vist sig, at en række virksomheder klarede sig bedre end ventet.

Mandag skrev DR, at Erhvervsstyrelsen havde gjort det endelige regnskab op. Her fremgik det, at cirka 60.000 virksomheder havde fået mere i coronahjælp, end de viste sig at være berettiget til.

Derfor kræver styrelsen 4,9 milliarder kroner tilbagebetalt fra de virksomheder, der har fået for meget udbetalt.

I langt de fleste tilfælde var der ifølge DR tale om beskedne beløb, men nogle virksomheder skal til lommerne og betale adskillige millioner kroner tilbage.

Det gælder eksempelvis Københavns Lufthavne A/S, der er præsenteret for et krav på over 41 millioner kroner i for meget betalt lønkompensation.

Et andet eksempel er møbelvirksomheden Tvilum A/S i Fårvang i Midtjylland, der skal betale mere end 18 millioner kroner tilbage.

Det fremgik ifølge DR ikke af en aktindsigt i tilbagebetalingskravene, hvorfor virksomhederne skal returnere pengene.

Men Erhvervsstyrelsen oplyste mandag til mediet, at størstedelen af tilbagebetalingskravene er udtryk for, at "den pågældende virksomhed har klaret sig økonomisk bedre gennem pandemien end virksomhedens forventning på ansøgningstidspunktet".

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Løkke har talt med USA's Rubio om at drøfte arktisk sikkerhed Dansk udenrigsminister har fredag talt med sin amerikanske pendant i 20 minutter... Læs mere
Novo-aktien stiger syv procent efter lovende nyt om vægttabsmiddel Studie viser vægttab på 22 procent efter 36 uger med Novos nye vægttabsmiddel... Læs mere
ATP sætter gang i uafhængig evaluering af investeringer Ekspertgruppe skal evaluere pensionsselskabet ATP's investeringer efter kritik a... Læs mere
Myndighed skal lave liste over atleter for at forebygge matchfixing En ny bekendtgørelse udmønter dele af en politisk aftale fra 2022 om styrket i... Læs mere
Søren Gade: Mette Frederiksen bliver ved magten Venstre-nestoren Søren Gade tror ikke på, at hans eget parti kan vinde magten ... Læs mere