Politik

tir, 19 mar 2024

Danmarksdemokraterne styrkes med V-profil og løsgænger

Mads Fuglede (V) ankommer til Venstres gruppemøde på Christiansborg, onsdag den 25. oktober 2023. Mandag forlod formand Jakob Ellemann-Jensen dansk politik.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Mads Fuglede (V) ankommer til Venstres gruppemøde på Christiansborg, onsdag den 25. oktober 2023. Mandag forlod formand Jakob Ellemann-Jensen dansk politik.

Løsgænger Kim Edberg og Mads Fuglede, som siden 2019 har været folketingsmedlem for Venstre, skifter til Danmarksdemokraterne.

Det meddeler de to politikere på Facebook.

Danmarksdemokraterne går fra 14 til 16 mandater, og partiet er dermed tredjestørst i Folketinget. Kun Socialdemokratiet og Venstre er større.

Fuglede, som blandt andet har været Venstres forsvarsordfører, begrunder sit skifte med, at han er imod regeringsdannelsen og en CO2-afgift.

Med sin modstand mod CO2-afgiften er han helt på linje med Danmarksdemokraterne, som er det parti, der har præsenteret den stærkeste uvilje mod dette initiativ.

- Måske var det uundgåeligt, at det skulle komme hertil, men jeg håbede hele tiden, at Venstre ville finde tilbage til det borgerlige samarbejde og den borgerlighed, partiet var præget af, da jeg som dreng meldte mig under Venstres fane, skriver Mads Fuglede.

Kim Edberg har været løsgænger, siden Nye Borgerliges folketingsgruppe blev opløst i januar.

Om sin fremtid skriver Kim Edberg:

- For mig bliver det sammen med Inger. Og folketingsgruppen hos Danmarksdemokraterne. Det er nemlig helt ærligt det parti jeg mener jeg passer bedst i. Og heldigvis mente Inger det samme.

Meldingen om de to partiskift kommer, mens blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) og Folketingets formand, Søren Gade, er i gang med et debatmøde om Ukraine i Landstingssalen.

- Fuglede er lige skiftet til Inger, kunne man høre Gade hviske til statsministeren, som svarede med et "nå".

For statsministeren er det en hovedpine, da det ændrer spillet om det nødvendige flertal i Folketinget.

Regeringen vil være afhængig af støtte fra to tidligere medlemmer af Moderaterne, Mike Fonseca og Jon Stephensen - eller af partier i oppositionen - for at kunne stemme forslag igennem.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere