Politik

man, 26 feb 2024

DD bruger Inger Støjbergs navn på stemmesedlen til EU-valg

Partiformand Inger Støjberg på talerstolen ved Danmarksdemokraternes landsmøde i Aalborg sidste år. Til juni skal partiet at få valgt sit første medlem af Europa-Parlamentet nogensinde.
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Partiformand Inger Støjberg på talerstolen ved Danmarksdemokraternes landsmøde i Aalborg sidste år. Til juni skal partiet at få valgt sit første medlem af Europa-Parlamentet nogensinde.

Ligesom ved folketingsvalget i 2022 kommer Inger Støjbergs navn til at stå på stemmesedlen ved europaparlamentsvalget i juni.

For Danmarksdemokraterne vælger igen at benytte sin formands navn, så der ud fra liste Æ på stemmesedlen vil stå "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg".

Det bekræfter partiet samt Indenrigsministeriet over for Altinget.

Inger Støjberg stiller ikke selv op til europaparlamentsvalget.

Men for et nyt parti som Danmarksdemokraterne er det "ret godt at blive forbundet" med hende, lyder det fra partisekretær Steen Thomsen til Altinget.

- Vi oplever stadigvæk, at folk ikke kan huske, hvad partiet lige hedder, så vi gør det for at hjælpe folk på vej, siger han.

Steen Thomsen siger videre, at partiet senere hen vil droppe at bruge partiformandens navn ud fra partinavnet på stemmesedler. Det vil formentlig ske fra næste folketingsvalg, lyder det.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere