Politik

søn, 17 mar 2024

Inger Støjberg opretter profil på X

Inger Støjberg (DD) er ny på X. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Inger Støjberg (DD) er ny på X. (Arkivfoto).

En af Danmarks mest kendte politikere, Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, er kommet på det sociale medie X.

Det skriver Danmarksdemokraternes formand på netop X, som hun dog fortsat titulerer som Twitter, hvilket X længe var kendt som.

- Hej allesammen. Jeg har i mange år betragtet jer her i Twitter-salonen udefra, nu vil jeg ind og se hvad der sker. Følg med, skriver Støjberg i sit første opslag på X.

På Facebook er Støjberg en af de partiformænd med flest følgere - 220.000 - og det er også Facebook, som Støjberg har benyttet sig mest af de seneste år. Støjberg er ligeledes ganske aktiv på Instagram.

Langt de fleste folketingspolitikere er på X, men der er fortsat prominente undtagelser. Eksempelvis er statsminister Mette Frederiksen (S) ikke på X. Hun er dog til at finde på det sociale medie alligevel via Statsministeriets profil.

Det er uvist, om Støjberg vil blande sig i debatten på X, og i givet fald hvor meget, eller om den tidligere minister blot vil følge med og se, hvad eksempelvis kollegerne skriver.

Faktisk ser det ud til, at Støjberg har været oprettet på X allerede tidligere på ugen, men at det tilsyneladende er gået lidt ubemærket hen.

For Støjberg har repostet to opslag fra Danmarksdemokraternes X-profil. Første gang 14. marts og senest 16. marts.

Det seneste opslag handler om en konkurrence, hvor man kan vinde en middag med Støjberg på restaurant Flammen eller en airfryer.

For at være med skal man sætte et klistermærke fra partiet på sit køretøj - for eksempel sin bil eller traktor - hvor der står "nej tak til en CO2-afgift".

Der henvises til, at Danmarksdemokraterne er imod en CO2-afgift på landbruget, hvilket er på vej.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere