Politik

fre, 05 jul 2024

Præst og tidligere DF-politiker Christian Langballe er terminalt syg

Christian Langballe blev i Folketinget kendt som en nationalsindet politiker med fokus på udlændinge og kirke. Han sad der fra 2011-2019. I 2022 stillede han op til folketingsvalget, men blev ikke valgt. (Arkivfoto).
Philip Davali/Ritzau Scanpix Christian Langballe blev i Folketinget kendt som en nationalsindet politiker med fokus på udlændinge og kirke. Han sad der fra 2011-2019. I 2022 stillede han op til folketingsvalget, men blev ikke valgt. (Arkivfoto).

Det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Christian Langballe er terminalt syg med kræft.

Det fortæller han til Kristeligt Dagblad. Christian Langballe er ramt af en hjernetumor og har fået at vide, at han ifølge statistikkerne har mindre end et år tilbage at leve i.

Langballe, der også er præst, sad i Folketinget i otte år, fra 2011-2019.

Han siger til Kristeligt Dagblad, at han blev indkaldt til scanning 10. oktober sidste år. Efter scanningen fik han beskeden.

- Jeg kaldte mine børn hjem og fandt en god flaske vin frem, og så satte vi os omkring bordet, og jeg fortalte, hvad jeg vidste. Jeg tænkte, at det var bedre at have tid til at tale om det og få sagt det vigtige, der eventuelt skal siges, end at vente, til det bliver for sent, siger han til avisen.

Teologiuddannede Christian Langballe er 57 år og bosat i Foulum øst for Viborg.

Christian Langballe blev ikke genvalgt for Dansk Folkeparti i 2019, og da hed det, at han var færdig med politik. Han stillede dog op igen i 2022, men blev heller ikke her valgt.

Som folketingsmedlem var han indfødsretsordfører og kirkeordfører for Dansk Folkeparti og kendt som en politiker, der ikke lagde fingrene imellem.

Da Dansk Folkeparti fik et skuffende valg i 2019 og gik fra 37 til 16 mandater, var Christian Langballe en af de mere højlydte stemmer i partiet, når det gjaldt analysen af, hvad der gik galt.

Her kritiserede han sit eget parti og sagde blandt andet, at der var brug for at skærpe den nationale profil.

Christian Langballe er søn af Jesper Langballe, som også var præst og politiker og i mange år sad i Folketinget.

Han er gift med regionsrådsmedlem Lone Langballe. Han har tre børn, et barnebarn og endnu et barnebarn på vej, skriver Kristeligt Dagblad.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere