Politik

tir, 19 mar 2024

Regeringen kan ikke længere regne med flertal med løsgængerstøtte

Regeringen må sande, at den selv med støtte fra Jon Stephensen ikke kan sikre indenrigspolitisk flertal. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Regeringen må sande, at den selv med støtte fra Jon Stephensen ikke kan sikre indenrigspolitisk flertal. (Arkivfoto).

Med Mads Fugledes skifte fra Venstre til Danmarksdemokraterne kan regeringen ikke længere sikre indenrigspolitisk flertal med løsgænger Jon Stephensens støtte.

Regeringen mistede allerede sit indenrigspolitiske flertal, da Mike Fonseca røg ud af Moderaterne i efteråret.

Men løsgænger Jon Stephensen sagde hurtigt derefter til B.T., at han stod ved at være gået til valg på en regering over midten, og at han derfor ikke ville vælte regeringen.

- Det betyder selvfølgelig også, at jeg jo stemmer sammen med regeringen i de fleste ting, sagde Stephensen til B.T.

Der er fire nordatlantiske mandater i Folketinget, men de står som regel uden for, når det gælder indenrigspolitiske anliggender.

Mads Fuglede har tirsdag skrevet på Facebook, at han skifter fra Venstre til Danmarksdemokraterne. Her begrunder han blandt andet skiftet med en utilfredshed over, at Venstre er gået i regering.

Han kritiserer også en kommende CO2-afgift på landbruget.

- Jeg var meget imod regeringsdeltagelsen og mange af de beslutninger, der kom deraf. Den seneste beslutning om at pålægge landbruget en CO2-afgift er jeg helt uenig i. Og intet sted vil den beslutning ramme hårdere end i Vestjylland. Derfor skifter jeg til Danmarksdemokraterne, skriver han på Facebook.

Mads Fuglede er på barsel til april og vender derefter tilbage til Christiansborg til Danmarksdemokraternes folketingsgruppe.

Også Kim Edberg Andersen, der tidligere har været i Nye Borgerlige, skifter til Danmarksdemokraterne. Ham har Venstre ellers tidligere talt lunt om at få ind i gruppen.

Venstres formand, Troels Lund Poulsen, mener dog ikke, at regeringens liv er truet.

Man skal slå koldt vand i blodet, siger han fra Tyskland, hvor han deltager i møde på en militærbase.

- Nu tror jeg, at man skal slå koldt vand i blodet. Først og fremmest har vi jo opbakning - i tilfælde af en mistillidsdagsorden - fra de nordatlantiske mandater, siger Troels Lund Poulsen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Langt flere end ventet er på seniorpension Ordningen for seniorpension er langt mere populær end ordningen for Arne-pensio... Læs mere
Novo Nordisk ramt af største aktienedtur siden 2002 Skuffende data for vægttabsmidlet Cagrisema sendte Novo Nordisk-aktien ned med ... Læs mere
Grønlands regering skal udpege kandidat som arktisk ambassadør Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ser frem til at kunne udnævne en ark... Læs mere
Analytiker om kursreaktion: Novo er stadig konkurrencedygtige Den voldsomme kursreaktion på Novos seneste forskningsresultater kan være en o... Læs mere
Tur over mulig bro mellem Als og Fyn vil tage syv minutter i bil Det vil koste 22 milliarder kroner at anlægge en fast forbindelse mellem Als og... Læs mere