Politik

ons, 11 sep 2024

S-toppen afviser kendskab til svindelsag med eks-folketingsmedlem

Kasper Sand Kjær blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i 2019. Han steg hurtigt i graderne. Her ses han med statsminister Mette Frederiksen (S) under åbningsdebatten i Folketinget i 2022.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Kasper Sand Kjær blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i 2019. Han steg hurtigt i graderne. Her ses han med statsminister Mette Frederiksen (S) under åbningsdebatten i Folketinget i 2022.

Gruppeformand i Socialdemokratiet Leif Lahn Jensen oplyser til Ritzau, at han intet kendskab har haft til en sag om påstået svindel med eks-folketingspolitiker for Socialdemokratiet Kasper Sand Kjær.

- Jeg har ikke hørt om sagen før i dag, og Socialdemokratiet har intet haft med sagen at gøre, lyder det i en skriftlig kommentar fra Leif Lahn Jensen.

Tirsdag skrev Se og Hør, der har fået aktindsigt i en retsmødebegæring i sagen, at Kasper Sand Kjær ventes at tilstå sigtelsen ved et retsmøde på fredag i Københavns Byret.

Kasper Sand Kjær er sigtet for forsøg på bedrageri og falsk anmeldelse.

Ifølge Se og Hør går sigtelsen på, at han skal have anmeldt, at hans kort blev stjålet og misbrugt til hævning af samlet 45.310 kroner.

Det var dog ifølge anklagemyndigheden i strid med sandheden og dermed falsk anmeldelse.

Kasper Sand Kjær forsøgte efter anmeldelsen at få banken til at betale beløbet tilbage på hans konto. Derfor er der ifølge Se og Hør også en sigtelse om forsøg på bedrageri.

Mediet skriver desuden, at anklagemyndigheden vil kræve ekspolitikeren idømt en betinget dom og samfundstjeneste.

Forbrydelsen skete ifølge anklagen i maj 2023. Dengang var Kasper Sand Kjær stadig medlem af Folketinget.

Ifølge Se og Hør skete det, kort efter at han var blevet genvalgt som spidskandidat for Socialdemokratiet i Ballerup-kredsen.

Kasper Sand Kjær stoppede i Folketinget 31. oktober 2023, da han med egne ord havde "brug for at prøve noget nyt".

- Jeg stopper alene af den grund, at det er det rigtige for mig. Fordi jeg har lyst til at prøve et liv udenfor politik, skrev han blandt andet i et opslag på Facebook.

På det tidspunkt havde Kasper Sand Kjær siddet i Folketinget siden 2019. Han havde den ganske profilerede post som Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, da han stoppede.

Han blev siden selvstændig med sit eget rådgivningsbureau. Desuden er han formand for Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD).

DIPD er et såkaldt "fællesskab af Folketingets partier, der tror på, at vi kan gøre en forskel for udviklingen af demokratiske samfund i verden", står der på DIPD's hjemmeside.

Ifølge Ekstra Bladet kan man af instituttets seneste regnskab fra 2023 se, at bestyrelsesmedlemmerne i DIPD samlet fik et honorar på godt 472.000 kroner. Hvordan disse penge er fordelt mellem de forskellige medlemmer, vides ikke, skriver mediet.

DIPD's direktør hedder Mathias Parsbæk Skibdal. Han vil ikke svare på, om han fortsat har tillid til Kasper Sand Kjær. I en sms til Ekstra Bladet oplyser direktøren, at sagen intet har med DIPD at gøre.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Kasper Sand Kjær og dennes advokat, Michael Juul Eriksen.

Forsvarsadvokaten har tirsdag eftermiddag svaret, at han ikke har nogen kommentarer "p.t.".

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Langt flere end ventet er på seniorpension Ordningen for seniorpension er langt mere populær end ordningen for Arne-pensio... Læs mere
Novo Nordisk ramt af største aktienedtur siden 2002 Skuffende data for vægttabsmidlet Cagrisema sendte Novo Nordisk-aktien ned med ... Læs mere
Grønlands regering skal udpege kandidat som arktisk ambassadør Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ser frem til at kunne udnævne en ark... Læs mere
Analytiker om kursreaktion: Novo er stadig konkurrencedygtige Den voldsomme kursreaktion på Novos seneste forskningsresultater kan være en o... Læs mere
Tur over mulig bro mellem Als og Fyn vil tage syv minutter i bil Det vil koste 22 milliarder kroner at anlægge en fast forbindelse mellem Als og... Læs mere