Politik

ons, 03 jul 2024

Statsministeriet afviser at have krævet lobbyist fyret efter kritik

Mette Frederiksens nære rådgiver har sendt en SMS til Rud Petersen, som er blevet afvist udleveret ved aktindsigt. (Arkivfoto).
Ludovic Marin/Ritzau Scanpix Mette Frederiksens nære rådgiver har sendt en SMS til Rud Petersen, som er blevet afvist udleveret ved aktindsigt. (Arkivfoto).

Statsministeriet afviser nu, at en af Mette Frederiksens særlige rådgivere har krævet en partner i konsulentbureauet Rud Petersen fyret.

Det sker, efter at Ombudsmanden har indledt en undersøgelse af, at Statsministeriet har afvist aktindsigt i en SMS-besked mellem den særlige rådgiver og konsulenthuset.

- Den pågældende særlige rådgiver har overfor Statsministeriet oplyst, at påstanden om, at der i det konkrete tilfælde skulle være krævet sanktioner over for en medarbejder, kan afvises, skriver Statsministeriet til Ekstra Bladet.

Sagen tager sin begyndelse med en artikel i Jyllands-Posten, hvor Sune Steffen Hansen, partner i Rud Petersen, udtaler sig om Socialdemokratiets nuværende tilstand og problemer.

Partneren er efterfølgende blevet fyret.

Flere medier har berettet, at en af Mette Frederiksens særlige rådgivere inden fyringen har haft sendt en SMS til konsulenthuset.

Statsministeriet har efterfølgende afvist at udlevere den pågældende SMS i en aktindsigt.

Det har onsdag fået Ombudsmanden til annoncere, at man vil undersøge sagen, fordi flere medier har klaget over tilbageholdelsen af SMS'en.

Der kan være tvivl om, hvorvidt det er retmæssigt at tilbageholde SMS'en fra aktindsigt, lyder det fra eksperter.

Selv fremhæver Statsministeriet, at der intet usædvanligt er ved situationen, hvor en af Mette Frederiksens tætteste rådgivere har henvendt sig direkte til folk efter udtalelser om partiet.

- Generelt bemærkes det, at det er naturligt, at særlige rådgivere løbende har dialog med aktører i det danske samfund, skriver Statsministeriet videre til Ekstra Bladet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere