Pressemeddelelse

ons, 30 aug 2023

10 år i Norlys: Udviklingshastigheden er noget af det, som jeg er allermest stolt af

10 år i Norlys: Udviklingshastigheden er noget af det, som jeg er allermest stolt af

Pressemeddelelse

30.8.2023 | Norlys

Anne Mette Aaby Aaes, finansdirektør i Danmarks største energi- og telekoncern Norlys, kan fejre 10-års jubilæum fredag 1. september.

Hun havde ikke engang været i energibranchen i ét år, før Anne Mette Aaby Aaes oplevede sin første af adskillelige fusioner.

1. september 2013 begyndte hun som ny koncernregnskabschef i EnergiMidt. I dag, ti år efter, er EnergiMidt blevet til Norlys – Danmarks største energi- og telekoncern – og hun selv er blevet en del af koncernledelsen som finansdirektør.

- Vi har rykket os rigtig meget på kort tid. Fra et regionalt forsyningsselskab til en stor koncern, der er med til at sætte en national dagsorden. Den udviklingshastighed, vi har haft i Norlys, er noget af det, som jeg er allermest stolt af – det har nærmest været en transformation, fortæller hun.

Bæredygtighed kommer mere og mere i centrum

Automat-piloten er på ingen måde slået til for Anne Mette Aaby Aaes, selvom hun nu kan fejre ti år i koncernen.

For nyligt annoncerede Norlys, at man agter at købe Telia, og samtidig spiller bæredygtighed og den grønne omstilling en større og større rolle – også for en finansdirektør.

Blandt andet betyder et nyt EU-direktiv, at store virksomheder som Norlys fra 2025 skal rapportere og offentliggøre, hvordan de arbejder med miljø, sociale forhold og ledelse – også forkortet ESG (Environment, Social og Government). Et arbejde, som Anne Mette Aaby Aaes sidder i spidsen for i Norlys.

- Rapportering på bæredygtighed bliver lige så vigtigt som aflæggelse af de finansielle regnskaber. Det stiller helt nye krav til os, der arbejder med økonomi at arbejde med data for bæredygtighed – vi skal holde hovedet helt koldt, når vi omregner fra metangas til CO2. Vi får faktisk alle sammen en efteruddannelse i klima og bæredygtighed, siger hun.

Fællesskabet kan løfte vigtige dagsordener

For Anne Mette Aaby Aaes, der også har flere års erfaring fra revisionsbranchen, har fællesskabsværdierne i et andelsejet selskab som Norlys været en afgørende motivation. Det er en del af DNA’et at tage ansvar for fællesskabet og løfte i flok.

Derfor mener hun også, at selskaber som Norlys er stærkt rustet i forhold til at bidrage til den grønne dagsorden. Som eksempel nævner hun, at andelsselskaberne allerede for 15 år siden begyndte at udrulle fibernet. Det var et forretningsområde, der i mange år havde røde tal på bundlinjen, men som i dag er en sund forretning og betyder, at Danmark er langt fremme med digitaliseringen.

- Det skyldes, at vi havde nogle andelsselskaber, der for 15 år siden var modige og investerede i det, siger Anne Mette Aaby Aaes og forklarer, at fællesskabet også gennemsyrer arbejdet med ESG.

- Alle forretningsområder i koncernen er involveret i og bidrager til det her arbejde. Det, at vi arbejder meget mere strategisk med bæredygtighed, oplever jeg, øger sammenhængskraften og stoltheden over vores indsatser. For mig øger det i hvert fald motivationen til at lægge min energi og arbejdskraft i en virksomhed, hvor det står højt på agendaen, siger hun.

CV

  • Har en HD i regnskab og økonomistyring fra Aarhus Universitet, en cand.merc.aud fra Syddansk Universitet og er desuden statsautoriseret revisor. Er i gang med en bestyrelsesuddannelse på CBS.
  • 2019-nu: SVP og finansdirektør i Norlys og desuden en del af koncernledelsen
  • 2016-2019: Økonomichef i Eniig
  • 2013–2016: Koncernregnskabschef det første år og derefter økonomichef i EnergiMidt
  • 1998–2013: Revisor i PwC.
  • Bestyrelsesmedlem i DSHwood og OpenNet
  • Er født i Aarhus og opvokset i Stavtrup ved Viby, og bor i dag med sin mand og to børn i Brabrand.

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere