Pressemeddelelse

ons, 29 mar 2023

Alm. Brand indgår partnerskab med ny lade-operatør til elbiler

Koncerndirektør for privatkunder i Alm. Brand Kristian Hjort Madsen vil gerne gøre det endnu nemmere at vælge elbil.

Pressemeddelelse

29.3.2023 08:00:00 CEST | Alm. Brand Forsikring A/S

Forsikringsselskabet Alm. Brand har indgået et samarbejde med Greenbow – en ny udfordrer på markedet for opladning af elbiler. ’Det skal være nemt, ligetil og enkelt at køre elbil. Det kan vi være med til at understøtte med dette partnerskab,’ lyder det fra Kristian Hjort-Madsen, koncerndirektør for Privat i Alm. Brand, der også satser på, at det nye samarbejde giver flere nye kunder med elbil hos forsikringsselskabet.

Med knap 120.000 elbiler på vejene og regeringens mål om 1 mio. inden 2030 er der stort potentiale i elbilsmarkedet. Alm. Brand indgår derfor nu i et samarbejde med lade-operatøren Greenbow med det mål at gøre det mere enkelt for kunderne at vælge elbil samt hjælpe hinanden til en større bid af markedet for elbiler – både på området for opladning og for forsikring.

Koncerndirektør for privatkunder i Alm. Brand, Kristian Hjort-Madsen, er glad for aftalen om det nye samarbejde, fordi Greenbow kan skabe ekstra værdi for kunderne i Alm. Brand. Samtidig er målgruppen attraktiv, og markedet for elbiler er et område, hvor der er store muligheder for vækst, og hvor Alm. Brand har ambitioner om at stå endnu stærkere.

"Hos Alm. Brand kender vi alt til, at det kan være dyrt at installere sin egen ladestander, ligesom det kan være besværligt at finde en ledig stander fra det rigtige selskab, når man er på farten og har brug for at lade. Samtidig er det svært at gennemskue forskellige apps, elpriser, aftaler, refusion og abonnementsordninger. Det skal ikke være en hæmsko for at skifte til elbil, og derfor er vi glade for at samarbejde med Greenbow, der løser mange af de udfordringer, elbilsejere støder på, og som vores kunder nu kan nyde godt af gennem os,” fortæller Kristian Hjort-Madsen. Han peger på, at Alm. Brand med aftalen også gerne vil honorere kundernes indsats i den en grønne omstilling ved at tilbyde en attraktiv samlet pakke til ejere af elbiler.

Ny udfordrer på markedet

Greenbow er en ny spiller på markedet for elbiler og tilbyder et samlet ladeabonnement, hvor kunden dels får sin egen ladestander installeret derhjemme med el til indkøbspris for hele husstanden og igennem Greenbow app’en kan lade på andre ladeoperatørers offentlige ladestandere i Danmark og hele Europa.

”Vi er meget glade for, at vi fremover skal samarbejde med en så stærk forsikringspartner som Alm. Brand. Vores mission er at gøre det nemmere at være elbilejer – og med dette samarbejde tager vi endnu et skridt i den retning. Og dette er blot første skridt – vores fælles plan for fremtiden er at komme med endnu flere attraktive løsninger til de danske elbilejere,” siger Mads Degn, kommerciel direktør og medstifter af Greenbow.

Partnerskabet er i første omgang et henvisningssamarbejde, hvor Greenbow-kunder får mulighed for at få et godt tilbud om bilforsikring hos Alm. Brand, mens elbilkunderne hos Alm. Brand får mulighed for at nyde godt af Greenbows tilbud. Begge parter er dog interesseret i at udvikle og udvide samarbejdet på sigt.

Forsikringskoncernen Alm. Brand Group er blandt de største forsikringsselskaber på markedet for bilforsikringer og omfatter bl.a. Alm. Brand og Codan. Aftalen med Greenbow er indgået med Alm. Brand. Andelen af forsikrede elbiler udgør i dag fortsat en mindre del, men forventes at stige markant de kommende år.

Andre læser også

Landbruget ser mulighed for at kunne undgå afgift Landbrug & Fødevarer er glade for aftale om CO2-afgift, mens miljøorganisation... Læs mere
Løkke appellerer til Folketinget: Trepartsaftale er delikat Udenrigsminister mener, at trepartsaftale kan falde, hvis partier i Folketinget ... Læs mere
Fødevareminister: Det koster 1000 arbejdspladser i landbruget Der skal rammes en balance, så der skabes nye job, hvor job i landbruget forsvi... Læs mere
Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere