Pressemeddelelse

søn, 18 jun 2023

Beyond Leather skaber bæredygtigt alternativ til læder

Beyond Leather skaber bæredygtigt alternativ til læder

Pressemeddelelse

13.6.2023 15:50:13 CEST | Erhvervshus Hovedstaden

Et mål om at skabe et 100% bæredygtigt produkt kræver veldokumenterede bæredygtighedsrapporter. Det og meget mere har Beyond Leather fået sparring om fra Erhvervshus Hovedstaden.

Æbler er blandt de mest populære frugter i verden: Ifølge FN blev der i 2018 produceret 86 millioner tons æbler på verdensplan, og det betyder en masse fiberrige æblerester, som for Beyond Leather er kernen, om man vil, i deres produkt. Siden 2019 har virksomheden været optaget af at udvikle og teste et tekstil lavet af æblepulp, som er et biprodukt fra juice- og ciderproduktion. Tekstilmaterialet er meget alsidigt og kan anvendes bredt inden for bl.a. møbel-, mode- og bilindustrien og minder i udseende og tekstur mest om læder - og det er netop læder, Beyond Leather ønsker at skabe et langt mere bæredygtigt alternativ til. CEO og co-founder Mikael Eydt forklarer:

”Produktion af lædervarer er skadeligt for miljøet, bl.a. på grund af vandforbruget og udledningen af drivhusgasser, og fordi den animalske produktion øger udvaskningen af næringsstoffer til vandområder.”

Til sammenligning er der langt færre miljømæssige påvirkninger forbundet med æbleproduktion, og Beyond Leathers leverandører befinder sig i Danmark og nabolandene, så transporten og dermed CO2-udledningen begrænses. Og det er afgørende for Beyond Leather at tænke bæredygtighed ind ikke kun i deres produkt men i hele forsyningskæden:

”Hvis vi også vil være bæredygtige i vores forsyningskæde – og det vil vi – skal vi have fuldstændig gennemsigtighed, også når det gælder vores leverandører,” forklarer Mikael Eydt.

Fokus på bæredygtighedsdokumentation – og nu klar til kunderne

Når virksomheder arbejder med bæredygtighed, er det afgørende at kunne dokumentere sin bæredygtighedsindsats over for myndigheder, samarbejdspartnere og kunder. Det har Mikael Eydt og hans team fået vejledning om af Erhvervshus Hovedstaden, ligesom de har fået hjælp til at finde private rådgivere og konsulenter. Derudover planlægger Beyond Leather at søge om tilskud fra Virksomhedsprogrammet, herunder SMV:Vækstpilot , hvor virksomheden kan få 50% tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder til at ansætte en vækstpilot samt SMV:Grøn, hvor virksomheder kan få økonomisk støtte til udvikling inden for grøn omstilling og bæredygtighed.

Om sparringen og vejledningen fra seniorforretningsudvikler Nicholas Mohr Krøyer fra Erhvervshus Hovedstaden fortæller Mikael:

”Vores dialog med Nicholas har været afgørende. Han har en meget direkte tilgang til tingene, og han har været formidabel til at forbinde os med gode mentorer og konsulenter. Og så har han guidet os gennem de mange relevante programmer og tilskudsordninger, man kan søge gennem Erhvervshuset.”

Og med en investering på 8,2 mio. kr. i 2020 fra bl.a. Rockstart og Vækstfonden i ryggen, er Mikael Eydt og teamet mere end klar til at tage imod de første kunder. Med en anslået værdi af det globale marked for salg af lædervarer på USD 419,5 milliarder i 2021 – og en stadigt stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter – er Mikael overbevist om, at det plantebaserede alternativ til lædervarer nok skal få gang på jord. Produktet skal sælges i metervarer, og kunderne fra bl.a. mode- møbel- og bilindustrien viser allerede nu stor interesse.

I dag beskæftiger Beyond Leather syv ansatte og udvider fortsat særligt inden for research, udvikling og marketing.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere