Pressemeddelelse

søn, 18 jun 2023

Cleantech Unicorn 1KOMMA5 køber solcellevirksomheden Viasol og lancerer intelligent energistyring til husstande

Viasol's ledelse på besøg i Hamborg. Fra venstre til højre: CTO Emil Helgren, CRO Tobias Nielsen, Managing Partner & Co-Founder Christoffer Ovesen, CFO Mads Pedersen, CEO & Co-Founder Rasmus Christian

Pressemeddelelse

15.6.2023 09:15:14 CEST | Viasol A/S

1KOMMA5, Europas hurtigst voksende startup inden for grøn energi, opkøber Viasol A/S, Danmarks førende solcellevirksomhed til private, for et større trecifret millionbeløb. En del af beløbet betales kontant, og en del geninvesteres af ejerkredsen i 1KOMMA5. Med købet indtager 1KOMMA5 en markant position på det danske marked, og introducerer deres intelligente energi IoT løsning, Heartbeat, i Danmark.

Heartbeat betyder, som noget helt nyt, at private danskere nu får mulighed for at deltage i energimarkederne og opnå en ekstra indtjening. Heartbeat installeres sammen med et solcelleanlæg og opkobles til husbatteri, varmepumpe og billader. 

Heartbeat er koblet direkte op til elbørsen Nord Pool AS og kender derfor elpriserne, samtidig med at Heartbeat via vejrudsigten kan forudsige produktionen fra solcelleanlægget - for en løbende optimering af husstandens forbrug.

Automatisk udnyttelse af udsving i elpriser til gavn for forbrugerne

Det betyder, at Heartbeat automatisk kan styre, hvad der skal ske med den tilgængelige strøm fra solcelleanlægget, husbatteriet eller elnettet, når strømmen er billig og fyldt med sol- og vindenergi - og koble det til husstandens forbrug.

Herved nedbringes husstandens samlede CO2 aftryk, og husstanden kan spare mange penge på elregningen uden selv at skulle gøre noget. Heartbeat udnytter udsving i elpriser direkte til forbrugerens fordel, udsving som i stigende grad ses på det danske marked helt automatisk.

"This acquisition of Viasol and the launch of Heartbeat in Denmark are pivotal moments for 1KOMMA5," siger Philipp Schröder, administrerende direktør i 1KOMMA5. "Together, we are decarbonizing buildings, empowering customers to participate in the electricity market, and building a more sustainable future."

Et overblik over hvordan Heartbeat tillader sammenspil mellem husstandens solcelleanlæg, batteribank, varmepumpe, billader og elnettet

#NewSolar: Intelligente energiløsninger kan revolutionere privatpersoners forbrug og gøre en reel forskel for miljøet

Med opkøbet af Viasol og lanceringen af Heartbeat viser 1KOMMA5 vejen frem i industrien for grøn energi ved at inkludere et teknologisk aspekt, der optimerer i forvejen kendte grønne produkter og initiativer.

Dermed skubber 1KOMMA5 til udbredelsen og forståelsen af, hvad man som privat kan få ud af selv at investere i grøn energi og dermed bidrage til den grønne omstilling. Integrationen af solcellepaneler, husbatterier, varmepumper og billadere igennem én samlet løsning, Heartbeat, giver kunder en omfattende intelligent energiløsning til deres husstand, som fremmer effektiv brug af energi, besparelser på elregningen og en minimering af husstandens CO2 aftryk.

”Vi glæder os meget over at blive en del af 1KOMMA5 og introducere Heartbeat i Danmark” siger Rasmus Christiansen, administrerende direktør for Viasol.

”Sammen kan vi sætte helt nye standarder for, hvordan privat-forbrugeren kan deltage aktivt i energimarkedet; både ved direkte at udnytte billig grøn strøm fra sol og vind, men også ved at deltage i stabilisering af elnettet via stabiliseringsydelser og opnå indtjening på disse ydelser”, siger han og fortsætter:

“Vi kan nu gøre op med gammel solcelleenergi (#OldSolar) og introducere ny intelligent solcelleenergi (#NewSolar), hvor vores grønne energikilder udnyttes optimalt. Sammen står vi stærkt, og sammen kan vi revolutionere måden vi forbruger energi på i bygningsmassen og sætte et reelt aftryk til gavn for miljøet.”

Om 1KOMMA5

1KOMMA5 er grundlagt af entreprenører og tidligere Tesla, Sonnen og Google ledelse, med Philipp Schröder som omdrejningspunkt. Fokus er at få skabt et grønt energiaftryk i bygningsmassen i Europa ved hjælp af solcellepaneler, husbatterier, varmepumper og ladestandere. Med kapital i ryggen fra bl.a. Porsche Ventures, Norrsken og andre prominente investorer er 1KOMMA5’s målsætning at fremskynde den grønne omstilling i bygningsmassen og reducere afhængigheden af fossile brændstoffer. Heartbeat, deres energi IoT løsning, giver kunder mulighed for at optimere deres brug af grønne energikilder og deltage aktivt i energimarkedet. 

Om Viasol

Viasol A/S er Danmarks førende solcellevirksomhed inden for levering af solcelleanlæg til private husejere, med førende solcelleprodukter og markedsekspertise opbygget gennem mere end 10 år og erfaring fra mere end 5.500 installerede anlæg. Med 1KOMMA5’s opkøb er Viasol klar til at indtage det danske marked på en helt ny måde (#NewSolar) med fokus på teknologi og udvikling, der skal være med til at accelerere virksomhedens vækst betydeligt og sætte et grønt CO2-aftryk på den danske bygningsmasse.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere