Pressemeddelelse

søn, 18 jun 2023

Clutch Nutrition lander ny millioninvestering efter succesen i Løvens Hule

Voluntas Holding (fra venstre til højre) Lasse Olsen (Voluntas), Martin Kilic (Clutch), Rune Rønhave Laursen (Clutch), Marc Olsen (Voluntas), Mogens Olsen (Voluntas). Foto: Anne McLeman, Food & Bioclu

Pressemeddelelse

15.6.2023 14:26:37 CEST | Clutch Nutrition ApS

Efter en succesfuld deltagelse i dette års Løvens Hule, hvor det lykkedes Clutch Nutrition at lande en investering fra Christian Arnstedt og Jacob Risgaard, får den Aarhus-baserede startup nu endnu en investor med ombord. Det sker med en millioninvestering fra investeringsselskabet Voluntas Holding, som skal bruges til at accelerere væksten yderligere ovenpå et stærkt år.

"Investeringen giver os mulighed for at løfte vores salgsindsats, og det betyder, at vi kan øge vores synlighed ude i butikkerne og ansætte sælgere, der skal hjælpe os med at skabe endnu stærkere relationer til eksisterende og nye kunder, siger Rune Rønhave Laursen, CEO og medstifter af Clutch Nutrition.

Clutch Mindset, der er virksomhedens første produkt, er skabt af et team af danske eksperter inden for lægevidenskab, molekylærbiologi og ernæring, og drikken indeholder unikke ingredienser, der sigter mod at fremme sundhed og mental ydeevne. Drikken er særligt egnet til stillesiddende koncentrationsarbejde, hvilket har gjort direkte salg til virksomheder til en lovende salgskanal, men produktet sælges også online, via grossister og i detailhandlen f.eks. i Q8, Bilka og Føtex.

”Vi oplever generelt en stor interesse fra virksomheder, som ønsker at tilbyde et sundere alternativ til medarbejderne på arbejdspladsen, og vi kan mærke at interessen for vores produkter er tiltagende. Derfor er det essentielt, at vi har en stærk ejerkreds, der kan hjælpe os med at vækste forretningen på både kort og lang bane,” siger Martin Kilic, CMO og medstifter af Clutch Nutrition.

Christian Arnstedt tilføjer: "Vi er glade for at støtte Clutch Nutrition i deres mission om at forsøge at skabe sundere drikkevarer. Vi kan se, at markedet inden for funktionelle drikkevarer er i stor vækst, og vi synes det er positivt med mere fokus på at lave bedre nye alternativer," udtaler Christian Arnstedt, medstifter og CEO af Blazar Capital.

Selvom produktet, Clutch Mindset, allerede har fået god traction på markedet, rækker ambitionerne meget længere i den fremadstormende foodtech-startup. Clutch Mindset er således blot første skud på stammen i en række af muligheder indenfor produktudvikling. Netop dette potentiale har også været et vigtigt parameter for virksomhedens seneste investor, der allerede var langt i dialogen med de to foundere, før de fik kendskab til den spændende aftale med Christian Arnstedt og Jacob Risgaard.

”Vi var imponerede over Rune og Martins nytænkende tilgang til sundhed og ernæring, og oplevede allerede fra de første møder en god kemi med to knivskarpe foundere på en prisværdig mission, som vi er meget glade for at bakke op om. Med så stærke, videnstunge kompetencer in-house har Clutch Nutrition et stort potentiale for produktudvikling, som passer rigtig godt ind i den konstant voksende trend for sundhed og bedre ernæring. Vi ser meget frem til samarbejdet med Rune, Martin, og de dygtige investorer fra Blazar Capital og CoolGroup om at realisere såvel potentialet som mission Clutch Nutrition,” siger Mogens Olsen, Bestyrelsesformand i Voluntas Holding.

Med investeringen fra Voluntas Holding får Clutch Nutrition endnu mere slagkraft til at udvide forretningen og nå ud til et større publikum i Danmark. Selvom virksomheden også har internationale ambitioner, er det primære fokus nu at styrke positionen på det danske marked.

Efter investeringen består ejerkredsen i Clutch Nutrition af de to foundere Rune Rønhave Laursen og Martin Kilic, samt investorerne fra Blazar Capital, CoolGroup og Voluntas Holding.

"Med den nye millioninvestering og stærke ejerkreds er vi klar til at accelerere væksten yderligere og fortsætte med at revolutionere markedet for drikkevarer. Vi ser frem til at udvikle endnu flere produkter, og samarbejde tæt med vores investorer og samarbejdspartnere for at skabe en lys og succesrig fremtid for Clutch Nutrition og vores kunder," siger Rune Rønhave Laursen.

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere