Pressemeddelelse

man, 07 aug 2023

Dansk proptech-startup lægger hårdt fra land og tager 18% af markedet

Dansk proptech-startup lægger hårdt fra land og tager 18% af markedet

Pressemeddelelse

Proprty.ai har på mindre end et år formået at bevise at AI kan automatisere store dele af opgaven med tilstandsvurderinger og vedligeholdsplaner og har allerede vundet kunder som DAB, KAB, AAB og Københavns Ejendomme. Samlet sidder disse fire store spillere på ca. 12 mio. m2 beboelsesejendomme.

Proptech er et voksende område, og proprty.ai, der er etableret af Anders Holm Jørgensen, der tidligere stod i spidsen for Unit4 og Karsten Hjarsø fra Hjarsø Invest, har formået at etablere sig med en løsning, der hurtigt har vakt interesse i markedet og vundet kunder som DAB, KAB, AAB og Københavns Ejendomme.

”Platformen fra Proprty.ai er ikke mindst interessant fordi den gør det muligt for ejendomsbesiddere at opsamle data på ejendommene, hvilket bliver et vigtigt parameter for at kunne levere på EU taksonomien der stiller hårde krav til afrapportering af bæredygtige investeringer. Ikke at efterleve disse krav kan være en dyr affære. For ejendomme der ikke efterlever de grønne mål, kan blive fravalgt af investorer og forbrugere. Taksonomien skal også bidrage til at fjerne greenwashing, og gråzonen, om det er tilfældet, eliminerer vores løsning,” forklarer Anders Holm Jørgensen.

Normalt tager det 3 til 5 dage at udarbejde en tilstandsvurdering og vedligeholdsplan, hvilket er utroligt mange mandetimer, når man som ejendomsinvestor eller ejendomsbesidder har mange ejendomme i sin portefølje. Tid er penge, og i dette tilfælde mange penge.

Løsningen fra Proprty.ai giver mulighed for en automatisering, i forhold til bl.a. tilstandsvurderinger og vedligeholdelsesplaner. Og fordi løsningen baserer sig på objektiv dataindsamling, er den uden bias og giver et reelt billede af porteføljens tilstand.  

”Demokratiseringen af dataopsamlingen gør at en bygnings stand opsamles i realtid og giver bedre mulighed for forebyggende vedligehold, hvor standardiseringen tilsikrer kvaliteten og objektiviteten i vurderinger, planer og budget,” udtaler Anders Holm Jørgensen. ”Løsningen rammer et akut behov i ejendomsbranchen. Samtidig giver det mulighed for at bevæge sig fra næsten nul, til at komme på forkant med bæredygtighed, gennemsigtighed, indsigt i egen portefølje og rapporteringskrav på ganske kort tid.”

Tilstandsvurderinger og planerne er AI genereret og vurderet ud fra en stor datamængde på +10 mio. m2 i Danmark. Herfra kan vurderinger videreudvikles ud fra objektive, harmoniserede bygningsspecifikke datapunkter, indsamlet fra personer, der arbejder på stedet, offentligt tilgængelige data og datadrevne on-site registreringer.

Det betyder, at man i løbet af få minutter kan fremstille de lovpligtige tilstandsvurderinger og vedligeholdelsesplaner der medtager tilstand, levetid på bygningsdele og et fuldt budget for vedligehold over 10 år, 20 år eller mere.

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere