Pressemeddelelse

man, 03 apr 2023

DEAS Asset Management opkøber finske fonde for at styrke position i Norden

Rikke Lykke, Group CEO, DEAS Group

Pressemeddelelse

3.4.2023 10:53:48 CEST | DEAS

DEAS Asset Management, en førende pan-nordisk fund, investment og asset manager inden for fast ejendom, og en del af DEAS Group, har netop annonceret opkøb af finske Korkias forretningsben inden for ”ground rent funds”.

DEAS Asset Management bliver dermed fund manager (Alternative Investment Fund Manager) af fondene Korkia Tonttirahasto Ky og Korkia Tonttirahasto II Ky (master fonde) samt Korkia Tontti Holding Ky, Korkia Tontti Holding II Ky og Korkia Tontti Holding II PB Ky (feeder fonde), som i forbindelse med closing alle skifter navn til DEAS Tonttirahasto Ky, DEAS Tonttirahasto II Ky osv.

Rikke Lykke, Group CEO i DEAS Group, udtaler: "Dette opkøb vil bidrage til DEAS Groups vækst, udvide vores ydelsespalette samt selskabets investorbase. Opkøbet er en del af vores nordiske strategi og er med til at styrke vores position fremadrettet. Fund Management er en af vores strategiske fokuspunkter i Norden, og med nye fonde under forvaltning udvider vi nu yderligere dette område."

Sanna Puhakainen, Head of DEAS Asset Management Finland, tilføjer: "Vi ser et stort potentiale i opkøbet, da vi vil øge vores Fund Management-forretning og markedsandel. Vi er en langsigtet strategisk partner for vores investorer, og vi vil styrke vores service med det nye setup. De nye fonde passer perfekt med vores eksisterende åbne fond DEAS Property Fund Finland I Ky, som blev etableret helt tilbage fra 2005."

I forbindelse med opkøbet vil Fund Manager, Markus Liimatainen, M.Sc. (Econ.), blive en del af DEAS Asset Managements team, og dermed være med til at sikre kontinuitet i forvaltningen af fondene.

”Med overtagelsen af de to nye fonde forvalter vi nu i alt 10 fonde i Norden samt et par feeder fonde. Vores Fund Management-team er højt kvalificeret og har igennem lang tid, sammen med vores Asset Management-team, sikret attraktive afkast for de investorer, der har investeret i vores fonde. Med de nye fonde kan vi nu tilbyde investorer endnu en investeringsmulighed i Norden, og derved mulighed for en øget diversificering af deres investeringer,” siger Mette Seifert, CIO i DEAS Group.

”Salget af "ground rent”-fondene har, mens de også er en stor succeshistorie i sig selv, muliggjort Korkias vækst inden for vedvarende energi. Jeg er glad for, at vi har fundet et fremragende match hos DEAS til vores investorer og fondene. Vi vil fortsætte med at fokusere på vedvarende energi og dermed bevæge os på samme spor, som vi har gjort de sidste par år," udtaler Pauli Mäenpää, administrerende direktør for Korkia Group.

Kort om DEAS Group og DEAS Asset Management

DEAS Group er en førende nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner og rådgiver, der dækker hele værdikæden inden for fast ejendom. DEAS Group er samarbejdspartner og rådgiver for såvel nationale og internationale investorer i Norden samt andre stakeholders. DEAS Group har mere end 1.000 ejendomsspecialister og opererer fra otte kontorer i Norden med hovedkvarter i København.

DEAS Asset Management er en del af DEAS Group. Med et team med mere end 100 ejendoms- og investeringsspecialister er DEAS Asset Management en førende investment og asset manager i Norden med mere end €7.8bn i assets under management (AuM) og 400 ejendomme beliggende i Danmark, Sverige, Norge og Finland under forvaltning.
www.deas-asset.com

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere