Pressemeddelelse

tor, 02 feb 2023

Derfor skal virksomheder have et system til porteføljestyring

Derfor skal virksomheder have et system til porteføljestyring

Pressemeddelelse

Porteføljestyring er vigtigt for mange virksomheder. Dog er det især i store virksomheder, at det er vigtigt. Hvis du driver en virksomhed med et stort antal ansatte og mange projekter, er det vigtigt. Faktisk kan det være vitalt for virksomhedens drift.

Hvis du ikke har investeret i et porteføljesystem, er det måske på tide at gøre det. Ganske vist koster det en vis sum penge, men det er penge, der er godt givet ud. Har du hidtil holdt dig tilbage af denne grund, bør du bestemt ikke gøre dette længere.

Gør det nemmere at opretholde et godt overblik

Der er mange grunde til, at der er mange virksomheder, der kan have stor gavn af et effektivt system til porteføljestyring. En af de klare årsager er, at det bliver nemt at opretholde et godt overblik, hvilket er vigtigt i en hvilken som helst virksomhed.

Mange tror, at det godt kan lade sig gøre at holde overblik, uden et system, men det er ikke tilfældet. Det er naturligvis særligt ikke aktuelt, hvis der er tale om en stor virksomhed. Derfor skal man ikke tøve med at investere i et sådant system.

Kan sikre bedre ressource- og økonomistyring

Driver man en virksomhed, der har mange projekter, er det vigtigt, at man har fokus på både ressource- og økonomistyring. Har man ikke fokus på dette, er der en stor risiko for, at der bliver allokeret for mange ressourcer eller penge.

Hvis man har et godt overblik over dette, kan man vurdere, om der er behov for at flytte rundt på ressourcer. Hertil vil man også kunne vurdere, om et givent projekt er rentabelt. Er det ikke det, vil det naturligvis være noget, man skal sørge for at reagere på.

Lettere at vurdere om strategien bliver fulgt

Desværre er der en tendens til, at mange tror, at når først en strategi er blevet lagt og kommunikeret ud, følger den nærmest sig selv. Det er dog vigtigt at slå fast, at det ikke er tilfældet. Derfor er det afgørende, at man har et system, der kan sikre det.

Føler du, at du har brug for et sådant system, kan du glæde dig over, at der er mange systemer at vælge mellem på det danske marked. Det er en klar fordel, da det sikrer, at du også vil kunne finde frem til et system, der lever op til de krav, du stiller til det.

Andre læser også

Russisk politi anholder over 130 efter Navalnyjs begravelse Der er foretaget anholdelser i 19 byer i Rusland efter oppositionsleders begrave... Læs mere
USA vil kaste nødhjælp ned over Gaza med fly USA arbejder fortsat på en våbenhvile, så der kan køres nødhjælp ind i Gaz... Læs mere
Dansk ambassadør: Enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse Der var et enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse, siger dansk ambassad... Læs mere
Elon Musk sagsøger OpenAI og Sam Altman Sam Altman stiftede i 2015 OpenAI med blandt andre Elon Musk. OpenAI skulle vær... Læs mere
Christian Falck Wolff vinder Årets Pressefoto med billede fra tyske Lützerath Et billede, hvor betjente bevogter området omkring en kulmine i Lützerath, er ... Læs mere