Pressemeddelelse

tor, 29 jun 2023

Erfaren ekspert skal løfte dataudviklingen til næste niveau i DEAS

Erfaren ekspert skal løfte dataudviklingen til næste niveau i DEAS

Pressemeddelelse

29.6.2023 07:00:00 CEST | DEAS

DEAS henter Nils Sommersel som ny Director for Data, Analytics & AI. Ansættelsen sker som led i en strategi om at gøre DEAS til den førende ejendomsvirksomhed indenfor brugen af data internt og eksternt.

Som den førende ejendomsforvalter i Norden, er det helt centralt, at DEAS er frontløber på den teknologiske udvikling på ejendomsmarkedet. Her er data et nøgleord, fordi det rummer værdifulde indsigter, der kan vise vejen til effektive løsninger, optimerede beslutninger og i sidste ende øget vækst.  

For at udnytte det enorme potentiale i data kræver det stærke faglige kompetencer og innovative løsninger, der for alvor kan omsætte den rå datamængde til konkret værdi. Derfor opruster DEAS nu afdelingen for Data, Analytics and AI med ansættelsen af den erfarne Nils Sommersel som ny Director for afdelingen. 

”I en virksomhed som DEAS ser jeg store potentialer inden for dette område. Min ambition er at arbejde videre med DEAS som en datadrevet organisation, hvor vi udnytter potentialet i data til at træffe bedre beslutninger, optimere processer og identificere nye muligheder for vækst. Jeg ønsker at etablere DEAS som en pioner inden for data, analytics og AI i ejendomsbranchen,” siger Nils Sommersel, Director, Data, Analytics and AI, DEAS. 

Nils Sommersel kommer fra en stilling som Data & Analytics Manager i Georg Jensen, hvor han bl.a. har været med til drive store IT-projekter og ikke mindst at skabe nye automatiserede processer, som har erstattet manuelle og håndholdte løsninger i virksomheden. 

Forinden har han i en årrække arbejdet med data, business insight og analytics i store virksomheder som bl.a. KMD og Dell og har erfaring fra det offentlige med dataarbejde i Tårnby Kommune. 

Store opgaver venter 

Oprustningen i Data, Analytics and AI er led i en større strategi om at integrere data og kunstig intelligens som en naturlig del af den daglige drift i DEAS. 

”Jeg er utrolig glad for at vi i DEAS kan tiltrække en kapacitet som Nils Sommersel, hvis erfaring og passion for at arbejde med data er helt afgørende. Han har evnerne til at udbygge yderligere på vores datadrevede kultur og et økosystem, hvor data bliver en værdifuld ressource og en integreret del af arbejdsgangen på tværs af afdelinger. Vi kommer bl.a. til at bruge dataen til forudsigelser, dybere rapportering, benchmarking såvel med AI til at identificere skjulte mønstre og trends. Derudover automatisering af opgaver og skabe systemer, der hjælper med at træffe hurtige og præcise beslutninger. Her er Nils den helt rette til opgaven,” siger Allan Christensen, Group Vice President, Data, Analytics and AI, DEAS. 

Afdelingen Data, Analytics and AI blev udvidet i juni 2023, og har bl.a. til formål at implementere kunstig intelligens som en fastforankret del af arbejdsgangene på tværs i DEAS. Afdelingen består af 10 ansatte, som Nils Sommersel fremover skal lede i hverdagen. 

Nogle af de første store opgaver for Nils Sommersel som director i afdelingen bliver på kort sigt at implementere konkrete projekter og initiativer, der demonstrerer værdien af data og analytics og på længere sigt at optimere datakvaliteten i DEAS, så den kan gøre en endnu større forskel for driften. 

Blå bog, Nils Sommersel

  • Flere års konkret erfaring indenfor data, analytics og AI. 
  • Ansættelser i bl.a.: Georg Jensen, KMD, Dell og Tårnby Kommune .
  • Bachelor (B.Sc.) i Sociologi fra Københavns Universitet, 2012.
  • Master (M.Sc) i Business Administration and Information Systems, 2017.

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere