Pressemeddelelse

tir, 07 mar 2023

Fortinet introducerer nye cybersikkerhedsløsninger, der skal sikre operationelle teknologi-miljøer

Fortinet introducerer nye cybersikkerhedsløsninger, der skal sikre operationelle teknologi-miljøer

Pressemeddelelse

7.3.2023 10:06:29 CET | Fortinet

Fortinet udvider sit ydelse- og produktsortimentet med en række nye cybersikkerhedstjenester, som skal skærpe cybersikkerheden for operationelle teknologi-miljøer (OT).

Fortinet, en af verdens største cybersikkerhedsvirksomheder, offentliggører i dag en række nye og forbedrede sikkerhedsløsninger til operationelle teknologi-miljøer, som en del af Fortinet’s Security Fabric-platform. De nye løsninger gør det muligt for virksomheder og organisationer at forstærke deres sikkerhedsværn mod udefrakommende cybertrusler, som har til hensigt at skade OT-systemer, såsom produktionsprocesser, kontrolsystemer og elektriske systemer i fabrikslokaler.

OT-miljøer udgør en ny angrebsflade for cyberkriminelle i 2023

Efterhånden som flere danske virksomheders OT-systemer integreres med eksterne og interne enheder, netværk og applikationer vokser chancen for at udefrakommende cyberangreb kan nå ind at skade OT-infrastrukturen. Fortinet’s rapport ”Fortinet State of Operational Techonology and Cybersecurity Report” fra 2022 viser, at 93 % af de adspurgte virksomheder har oplevet én eller flere IT-angreb i det forgangne år, hvoraf 61 % af disse angreb har haft succes med at trænge igennem sikkerhedsystemer og ødelægge virksomhedens IT- eller OT-system. Dette er en tendens, som John Maddison, der er Executive Vice President for produkter hos Fortinet, mener, at danske virksomheder skal være særligt opmærksomme på:

”OT-miljøer er mere forbundne til skyen og øvrige systemer i virksomederne end nogensinde før. Dette skaber et enormt mulighedsrum for hackere til at finde ind at skade kritisk infrastruktur hos den enkelte virksomhed. Traditionelle IT-sikkerhedsprodukter er ikke specielt velegnede til at understøtte sikkerheden hos operationelle teknologier, og derfor er det nødvendigt at være forberedt med sikkerhedsløsninger, der er specifikt designede til at beskytte OT-miljøer. Eksempelvis er vores Fortinet Security Fabric udviklet specielt til at beskytte OT-miljøer, og med vores nye cybersikkerhedsløsninger kan vi udvide sikkerhedstjenesterne herindenfor.”

Flere sikkerhedsydelser på Fortinet Security Fabric-platformen skal sikre OT-miljøer

Med Fortinet’s ambition om at være de førende sikkerhedseksperter inden for OT-miljøer, har virksomheden udviklet en ny palette af ydelser, der sikrer en mere robust OT-sikring. De nye løsninger bliver integreret på tværs af Fortinet’s ”Security Fabric”, som er en platform, hvor SOC-teamet i den pågældende virksomhed kan overvåge angrebsforsøg og foretage de nødvendige handlinger, hvis et cyberangreb finder sted.

Et udsnit af Fortinet’s nye OT-sikkerhedstjenester- og procedurer gennemgåes herunder:

  • FortiGate 70F Rugged Next-Generation Firewall(NGFW) er et specialudviklet firewall-system, som indeholder en høj holdbarhed og en stærk modstandsdygtighed for at kunne beskytte OT-miljøer i særligt udsatte industrier- og cyber-fysiske forhold. I et samspil med industrispecifikke sikkerhedsstandarder og protokoller, giver FortiGate Rugged NGFW organisationer en simpel, prisoverkommelig og højt-performende løsning til sikkert at forbinde infrastruktur, netværker og enheder.
  • FortiDeceptor Rugged Appliance er en særdesignet fejlfinder-teknologi, som komplimenterer organisationens eksisterende forsvarsberedskab. Den giver en række funktioner, der kan detektere hackere og eventuelle trusler, og den tilbyder proaktiv beskyttelse til både isolerede og forbundne OT-miljøer. Den indeholder en omfattende protokolunderstøttelse til passiv overvågning, som er forbedret med ni nye OT-specifikke protokoller. Slutteligt giver løsningen organisationen mulighed for at implementere ”lokkeduer” i systemet, som afsøger systemet for eventuelle sårbarheder. FortiDeceptor er en proaktiv sikkerhedsløsning, som er designet til at udpege og eliminere trusler tidligt i et angrebsforløb, inden der sker nogle skader på OT-miljøet.
  • Fortinet Cyber Threat Assessment Program (CTAP) til OT validerer OT-netværkssikkerhedseffektivitet, applikationsstrømme og inkluderer ekspertvejledning, der gør det muligt for organisationer at forbedre sikkerheden i deres OT-miljøer.
  • OT Tabletop Øvelser for OT Security Teams ledes af FortiGuard Incident Response team facilitatorer med ekspertise inden for trusselsanalyse, afbødning og angrebsrespons. Øvelserne hjælper OT-sikkerhedsteams med at identificere sikkerhedshuller gennem en række virkelige OT-angrebsscenarier for at teste en organisations beredskab overfor IT-angreb.

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere