Pressemeddelelse

tor, 20 apr 2023

It-professionelle: Chat-apps er helt nødvendige trods store sikkerhedsudfordringer

Cyberkriminelle lukrerer på brugen af chat-apps

Pressemeddelelse

Samarbejdsprogrammer er i løbet af de seneste år blevet essentielle værktøjer i de fleste virksomheder, men udviklingen har en slagside, frygter it-professionelle. 7 ud af 10 vurderer, at de i år bliver ramt af cyberangreb gennem programmerne, viser ny undersøgelse.

Hver eneste dag bliver der sendt utallige chatbeskeder og afholdt timevis af videomøder på arbejdspladsen. Udviklingen tog for alvor fart under corona-nedlukningerne, og i dag har samarbejdsprogrammer som Teams og Zoom for alvor cementeret sig som essentielle digitale værktøjer.

Det svarer 9 ud af 10 it-professionelle i en ny global undersøgelse, som it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast står bag. Den udbredte brug af programmerne vækker dog også bekymring.

Samlet set forventer 72 procent af 1.700 respondenter, at deres virksomhed i 2023 bliver ramt af et cyberangreb gennem et samarbejdsprogram. Blandt de 100 danske respondenter gælder det for hele 85 procent. Frygten er ganske berettiget, mener senior sales engineer for Mimecast i Danmark, Niels Frederiksen.

”Brugen af chat- og videomødeprogrammer er steget eksplosivt. I mange virksomheder er medarbejderne blevet sluppet løs i et relativt nyt digitalt territorium for at sikre produktiviteten, mens sikkerheden nødvendigvis ikke er blevet tænkt ind,” siger Niels Frederiksen og uddyber:

”Vi oplever, at man i mange virksomheder mangler de nødvendige sikkerhedsløsninger og uddannelse af medarbejderne, og det kommer også til udtryk i bekymring blandt dem, der står for it-sikkerheden ude i virksomhederne.”

Sikkerheden er utilstrækkelig

At sikkerheden for samarbejdsprogrammerne halter kan de fleste af respondenterne i undersøgelsen nikke genkendende til. 62 procent mener således, at programmernes egen sikkerhed er utilstrækkelig, mens 57 procent vurderer, at virksomhedens øvrige sikkerhedsløsninger for programmerne ikke leverer den tilstrækkelige sikkerhed.

”Der er tydeligvis behov for at løfte sikkerheden på det her område – både teknisk og gennem uddannelse. Cyberkriminelle søger ofte derhen, hvor brugerne befinder sig, og derfor er det bare et spørgsmål om tid, før de udnytter de programmer, som er en fast del af medarbejdernes hverdag,” siger Niels Frederiksen.

Ifølge Niels Frederiksen består nogle af udfordringerne i, at medarbejderne installerer programmerne på personlige enheder, virksomheden ikke kan beskytte. At medarbejderne deler mange informationer gennem tjenesterne, og det øger risikoen for datalæk.

Mimecast: Work Protected 

Siden 2003 har Mimecast forhindret dårlige hændelser i at ramme gode organisationer ved at gøre dem i stand til at arbejde beskyttet. Vi hjælper hver dag flere end 40.000 kunder med at håndtere risici og kompleksiteter på tværs af et trusselslandskab, der består af ondsindede cyberangreb, menneskelige fejl og teknologiske utilstrækkeligheder. Vores avancerede løsninger tilbyder en proaktiv identifikation af trusler, beskyttelse af virksomheders brands, uddannelse og fastholdelse af data, der udvikler arbejdspladser. Mimecasts løsninger er udviklet til at transformere sikkerhed inden for e-mail og samarbejdsværktøjer for virksomheder over hele verden.

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere