Pressemeddelelse
23.5.2023 11:46:20 CEST | TEKNIQ Arbejdsgiverne
Reformkommissionen lægger i sin netop offentliggjorte rapport en lang række gode anbefalinger på bordet til få endnu flere ud på arbejdsmarkedet, hvilket TEKNIQ Arbejdsgiverne er helt enig i.
Det er en lang række vigtige anbefalinger, som Reformkommissionen netop har offentliggjort i sin tredje og sidste delrapport. Sådan lyder det fra arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal.
- Virksomhederne har brug for kvalificerede medarbejdere til at håndtere den grønne omstilling af Danmark blandt andet. Samtidig har vi også en forpligtigelse overfor både unge og voksne, der af den ene eller anden grund har svært at ved at finde sin plads i arbejdslivet. Nu ser vi frem til en hurtig politisk proces for at få sat gang i de nødvendige reformer, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Integration ude i virksomhederne
Rapporten “Nye veje for udsatte unge og voksne” fokuserer - som navnet antyder - på de borgere, der har sværest ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det gælder blandt andet mennesker, der kommer til landet uden uddannelsespapirer eller uden de rette kvalifikationer. Her opfordrer kommissionen blandt andet til at fyre op under integrationsgrunduddannelsen (IGU), som blev lanceret tilbage i 2016, men som ifølge anbefalingerne skal udvides til at omfatte næsten tre gange så mange.
- Vi bakker fuldtonet op om at udvide målgruppen til integrationsgrunduddannelsen, som kommissionen foreslår. Og vi skal også tage livtag med de knaster, der i øjeblikket begrænser virksomhedernes chancer for at bruge ordningen, hvilket vi ser frem til at kigge på under trepartsforhandlingerne, siger Troels Blicher Danielsen og fortsætter:
- Jeg ser meget positivt på, at Reformkommissionen har turdet udfordre “plejer”. Selvfølgelig er der også nogle af forslagene, hvor vi synes, kommissionen er langt inde i detailreguleringen af den enkelte virksomhed, hvilket ikke er hensigtsmæssigt. Vi skal holde fast i, at virksomhederne og den udsatte har præcis samme ambition: De vil gerne have samarbejdet til at lykkes, og det hjælper bureaukrati ikke med til, siger Troels Blicher Danielsen.