Pressemeddelelse

tor, 17 aug 2023

Merc IT bliver en del af Visma-koncernen

Merc IT bliver en del af Visma-koncernen

Pressemeddelelse

17.8.2023 10:15:00 CEST | e-conomic A/S

Den odenseanske softwarevirksomhed, Merc IT, bliver fremover en del af Visma-koncernen efter et opkøb. Merc IT levererer budgeterings- og rapporteringssoftware, heriblandt report123, budget123 og budget123+, der bruges af over 3000 kunder i Danmark. Opkøbet skal bl.a. styrke Merc ITs produkters positionering i markedet overfor nye kunder, samt styrke Vismas største danske virksomhed, regnskabsprogrammet e-conomic, og give programmets kunder flere muligheder indenfor finansrapportering.

Siden Merc IT så dagens lys i efteråret 2006, har de to direktører og stiftere, Tim Hansson og Thomas Møhring, haft snuden i sporet for at levere et brugervenligt og overskueligt rapporteringssystem til danske virksomheder, og deres rådgivere. 

Virksomheden har i dag over 3000 kunder, hvoraf langt størstedelen af dem benytter sig af Visma-produktet, e-conomic. Derfor var det også naturligt at alliere sig med Visma, da muligheden meldte sig:

"Vi stod over for valget mellem at foretage betydelige investeringer selv eller tiltrække eksterne investorer. Da vores hovedkundegruppe allerede bruger e-conomic, var det oplagt for os at tage skridtet videre sammen med Visma og e-conomic. Dette giver os mulighed for at udvikle vores produkter i samarbejde med dem, til glæde for nye og eksisterende kunder, i og udenfor Visma-koncernen," forklarer Tim Hansson, direktør og partner i Merc IT.

En forlængelse af e-conomic

Merc IT bliver en del af Visma-koncernen, og hos e-conomic glæder de sig til at være med til det øgede samarbejde med den fynske softwarevirksomhed. Ifølge adm. direktør for e-conomic, Lars Engbork, er der allerede en lang række synergier imellem Merc IT og e-conomic.

"Vi ser frem til at udnytte synergierne i vores produkt endnu mere end i dag – enten ved at integrere dybere i e-conomic eller ved at tilbyde nye, unikke muligheder til vores kunder i e-conomic, som vi aldrig har gjort før," uddyber Lars Engbork og supplerer:

"Merc IT har med budget123, ligesom os i e-conomic, fokus på at styrke SMV'ernes mulighed for at drive forretning, men tilbyder samtidig en fleksibel og skalerbar løsning. Så på mange måder minder vores virksomheders mindset om hinanden," fortæller Lars Engbork.

Øget efterspørgsel efter økonomisk overblik og indsigter

De sidste mange års digitalisering af regnskabet har givet revisorer og bogholdere mulighed for at effektivisere og automatisere arbejdsgange.

Det har frigjort en masse ressourcer, der giver dem mulighed for at rådgive omkring virksomhedsdrift, også udover det helt basale, såsom fradrag og moms. Det er blandt andet et af de fokusområder, som e-conomic får styrket ved opkøbet:

"Vi er overbeviste om, at vores strategiske fokus vil styrkes yderligere, især inden for segmenter som revisorer og bogholdere. Vi er klar over, at de fungerer som rådgivere for deres kunder og hjælper dem med at skabe klarhed i deres forretning. Budget123 kan virkelig lette denne proces ved at tilbyde bl.a. dashboards og grafer, der giver en mere intuitiv forståelse af regnskabet," fortæller adm. direktør i e-conomic, Lars Engbork.

Visma-opkøb frigør ressourcer til at udvikle Merc ITs produkter

Fremover bliver Merc IT en del af Visma-koncernen, og ifølge de to partnere og direktører i den fynske IT-virksomhed, frigiver det ressourcer og muliggør udviklingen af bl.a. budget123 på et højere niveau:

"Vi er fagspecialister og rigtig dygtige indenfor vores niche. Vi glæder os til at blive en del af en større organisation, der kan være med til at løfte vores produkt til et endnu højere niveau end nu," fortæller Tim Hansson.

"At vi bliver en del af Visma-organisationen åbner døren til en bredere vifte af potentielle kunder, samtidig med at det skaber en unik mulighed for en mere dybtgående integration af vores software i e-conomic. Vi ser frem til at styrke vores samarbejde og drage fordel af de muligheder, det bringer, for vores kunder," supplerer direktør og partner i Merc IT, Thomas Møhring.

Opkøbet påvirker ikke Merc ITs nuværende kunder, der benytter sig af andre regnskabsprogrammer end e-conomic.

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere