Pressemeddelelse

ons, 01 mar 2023

Mette Vangkilde Gram bliver ny bæredygtighedschef for Infrastruktur i NIRAS

Mette Vangkilde Gram er ny bæredygtighedschef inden for Infrastruktur i NIRAS.

Pressemeddelelse

1.3.2023 06:00:00 CET | Niras A/S

NIRAS fortsætter sin oprustning inden for bæredygtighed med at udnævne Mette Vangkilde Gram som ny bæredygtighedschef inden for infrastruktur. Den erfarne civilingeniør har været i NIRAS i elleve år.

NIRAS har gennem flere år været en af Danmarks førende rådgivervirksomhed inden for bæredygtighed, og virksomheden ønsker fortsat at styrke sin indsats for at skabe et mere bæredygtigt samfund. På den baggrund er Mette Vangkilde Gram blevet udnævnt til en nyskabt rolle som bæredygtighedschef på tværs af hele NIRAS’ sektor for infrastruktur, hvor hun skal understøtte udviklingen af bæredygtig infrastruktur og mobilitet.

Mette Vangkilde Gram, 52 år og bosiddende i Aarhus, er uddannet civilingeniør, og hun har i alt 11 år bag sig i NIRAS som henholdsvis projektleder, teamchef, og markeds- og udviklingschef. Derudover har hun også arbejdet i MOE som forretningschef, samt i Favrskov Kommune og Aarhus Kommune.

Integrere bæredygtighed i alle infrastrukturprojekter

”Med udnævnelsen af Mette Vangkilde Gram udnytter vi én af vores egne stærke profiler i en ny rolle, hvor hun i tæt samarbejde med kollegerne skal styrke vores arbejde med at integrere bæredygtighed i projekter i både Danmark og udlandet. Det gælder ikke mindst på mange af de store infrastrukturprojekter, som NIRAS i stigende grad arbejder med,” udtaler Carsten Heine Lund, der er senior vice president for Infrastruktur i NIRAS.

Han understreger, at NIRAS i forvejen arbejder med en lang række initiativer for at fremme bæredygtighed, men at Mette Vangkilde Gram skal bidrage til at styrke NIRAS’ position på området ved at sikre et endnu tættere samarbejde mellem de mange andre eksperter på tværs af ekspertise- og forretningsområder i NIRAS.

”Det her kommer vores kunder til gode, fordi vi bedre og hurtigere vil kunne forstå kundernes samlede behov og give dem komplette bæredygtighedsløsninger, der omfatter alle facetter af et projekt. Desuden styrker vi også vores indsats for at udvikle strategiske områder som grøn energiomstilling, GREENsition, i relation til infrastrukturprojekter,” siger han.

Helhedstænkning til gavn for miljø og økonomi

Mette Vangkilde Gram ser frem til at påtage sig en ny rolle, der kommer til at styrke det tværgående samarbejde i Infrastruktursektoren og med kunderne:

”Jeg glæder mig til i samarbejde med mine dygtige kolleger at udvikle og understøtte initiativer, så bæredygtighed i endnu højere grad bliver en naturlig, underliggende ydelse i alle de komplekse projekter, vi arbejder med på tværs af infrastruktursektoren i NIRAS. Vi kan blive endnu bedre til at tænke bæredygtighed ind fra starten og på tværs af infrastrukturprojekterne til gavn for både miljø og kundernes økonomi.”

Hun fremhæver, at der allerede arbejdes med mange nye ydelser og initiativer bredt i Infrastruktursektoren, som skal sikre rådgivervirksomheden en fortsat førerposition inden for bæredygtighed.

”Et af de områder, som vi allerede er rigtig godt i gang med, er vores satsning inden for Grøn Mobilitet, hvor vi arbejder med helhedsorienterede bæredygtige mobilitetsløsninger, som både tilgodeser brugere og miljø,” siger Mette Vangkilde Gram.

Andre læser også

Russisk politi anholder over 130 efter Navalnyjs begravelse Der er foretaget anholdelser i 19 byer i Rusland efter oppositionsleders begrave... Læs mere
USA vil kaste nødhjælp ned over Gaza med fly USA arbejder fortsat på en våbenhvile, så der kan køres nødhjælp ind i Gaz... Læs mere
Dansk ambassadør: Enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse Der var et enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse, siger dansk ambassad... Læs mere
Elon Musk sagsøger OpenAI og Sam Altman Sam Altman stiftede i 2015 OpenAI med blandt andre Elon Musk. OpenAI skulle vær... Læs mere
Christian Falck Wolff vinder Årets Pressefoto med billede fra tyske Lützerath Et billede, hvor betjente bevogter området omkring en kulmine i Lützerath, er ... Læs mere