Pressemeddelelse

fre, 31 mar 2023

Nu åbner Midtjyllands nye, digitale innovationshub

Pressemeddelelse

31.3.2023 09:24:03 CEST | Erhvervshus Midtjylland

Den 20. april åbner TechCircle, der er Midtjyllands digitale innovationshub, som skal gøre virksomheder klogere på alt fra digitale forretningsstrategier, cyber security og bæredygtig produktion til big data og digitale tvillinger.

Flere virksomheder skal benytte digitale teknologier til at blive mere konkurrencedygtige, og det er netop her, at Midtjyllands nye digitale innovationshub, TechCircle, vil sætte skub i udvikling og implementering af konkurrencedygtige, grønne og innovative digitale løsninger til gavn for borgere og virksomheder.

Det sker bl.a. gennem workshops, seminarer, hackatons, specialist kurser, adgang til testfaciliteter og sparring på hvordan man bedst muligt udnytter sin virksomheds data eller får mest ud af frit tilgængeligt data – alt sammen noget, der skal klæde virksomheder på til at rykke på og komme i mål med deres digitale omstilling:

”Vi ser frem til at realisere de store perspektiver i at være en del af European Digital Innovations Hubs, der i sidste ende skal komme de Midtjyske virksomheder til gode og bidrage til, at de bliver endnu mere konkurrencedygtige” siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland og fortsætter:

”Digitalisering er vigtigt for små og mellemstore virksomheder. Det oplever vi hver dag i Erhvervshuset særligt fra vores erfaringer med det landsdækkende program SMV:Digital. Her oplever vi meget stor interesse hos de midtjyske virksomheder for digitalisering og derfor ligger TechCircle og dens tilbud i direkte forlængelse af den efterspørgsel og det behov, vi oplever”.

Accelerere nyskabende grønne digitaliseringsmuligheder

TechCircle binder i alt 10 partnere sammen med den fælles mission at styrke digitaliseringen i både offentlige og private organisationer og vil være den løftestang, der hjælper med at udvikle effektive processer og nye produkter hos de deltagende virksomheder.

En af partnerne er Aarhus Kommune, der ser frem til at være en af kerneaktørerne i TechCircle:

”For Aarhus Kommune er det vigtigt at bidrage til erhvervsudviklingen og den digitale innovation, for via stærke samarbejder mellem det offentlige og det private, får vi større muligheder for at skabe gode løsninger for vores byer og borgere. Vi er meget overbeviste om, at det gode samarbejde mellem Erhvervshus Midtjylland, Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og de mange stærke samarbejdspartnere vil medvirke til, at innovative virksomheder får bedre og nemmere mulighed for at skabe innovation i samarbejde med det offentlige,” siger Bo Fristed, Chef for ITK, Aarhus Kommune.

Dertil bidrager i særlig grad Aarhus Universitet med viden og kompetencer fra ikke mindre end tre institutter. Der er et stort vækst- og erhvervsfremmepotentiale i at anvende forskningsresultater og vidensbase gennem målrettet samarbejde med virksomheder med henblik på at gøre dem mere innovative og konkurrencedygtige.

Spændende eftermiddag i teknologiens tegn

Lyder TechCircle interessant for dig og din virksomhed? Eller er du blot nysgerrig på, hvad TechCircle er?

Så sæt kryds i kalenderen den 20. april, hvor båndet klippes til Midtjyllands digitale innovationshub. Her kan deltaerne få sig en snak med de mange aktører, der står klar til at hjælpe dem i den rigtige retning og et sneak peak ind i kataloget af kommende kurser og aktiviteter.

Virksomheder kan også høre om, hvordan de kan gøre deres indflydelse gældende, så kommende tilbud passer med deres virksomheds ønsker og behov ligesom de vil få indblik i nogle af de spændende teknologiprojekter og robotter, som ITK Aarhus Kommune har udviklet.

Det er gratis at deltage i åbningen af TechCircle, som finder sted i Storesal på Dokk1 i Aarhus.

Fakta

  • TechCircle indgår i et europæisk netværk med henblik på at dele viden og opbygge europæisk kapacitet inden for avancerede, digitale teknologier.
  • TechCircle er et partnerskab mellem Erhvervshus Midtjylland, Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Alexandra Instituttet A/S, Force Technology, DigitalLead, We Build Denmark, Foreningen MADE, Food & Bio Cluster Denmark og Clean
  • Erhvervshus Midtjylland har i en koordinerende rolle som lokalt knudepunkt for virksomheder og samarbejdspartnere.
  • TechCircle the European Digital Innovation Hub of Central Denmark er støttet af Digital Europe programmet under den Europæiske Union og af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere